Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου: "Εγώ φταίω που εμπιστεύθηκα τα φίδια που σκότωσαν το παιδί μου"

Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του Μάριου Παπαγ...

Τι είπε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η μητέρα του φοιτητή που εξαφανίστηκε το 2012

Κλαίγοντας και κατηγορώντας τον εαυτό της που εμπιστεύτηκε τον άνθρωπο που απήγαγε τον γιο της ξεκίνησε να καταθέτει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η μητέρα του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, που εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί το πτώμα του. Η κ. Βαρβάρα Θεοδωράκη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα να μιλήσει για τον γιο της και να παρακαλέσει, όπως είπε, τους δικαστές να την βοηθήσουν να βρει "που έχουν πετάξει τα κόκαλα του".

Πίσω της τα εδώλια ήταν άδεια αφού κανένας από τους έξι καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό δεν προσήλθε στην δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση, που βασικό κατηγορούμενο έχει έναν 73χρονο.

Θυμωμένη η μητέρα του φοιτητή και με λυγμούς έλεγε και ξαναέλεγε στο δικαστήριο πως αυτή φταίει για την τύχη του παιδιού της, αφού εμπιστεύτηκε τον 73χρονο "οικογενειακό φίλο" αλλά και την σύζυγο του, συγκατηγορουμένη του πλέον, και αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία από την πρώτη στιγμή, τους άκουγε στις προτροπές τους "να μείνει μακριά από την Αστυνομία". Όπως είπε η μητέρα του Μάριου: «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ότι έγινε», εξηγώντας πως ούτε καν μπορούσε να φανταστεί πως ο 73χρονος ήταν τελικά, σύμφωνα με την δικογραφία, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Η σύζυγος του έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στην δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα, που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Η κ. Θεοδωράκη κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και την σύζυγό του, πριν περίπου 17 χρόνια και ότι ο 73χρονος παρουσιαζόταν ως πρόσωπο με υψηλές γνωριμίες, που εργαζόταν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

«Είχα βάλει δύο φίδια μέσ' στο σπίτι μου", κατέθεσε η μάρτυρας και συνέχισε "Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό".

Η μάρτυρας είπε ότι τη νύχτα της απαγωγής δέχθηκε ένα τηλεφώνημα όπου μία άγνωστη φωνή της είπε: «Κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας.Μας χρωστάει 620 χιλιάδες ευρώ".

Όπως είπε η κ. Θεοδωράκη : "Νόμιζα ότι που έκαναν πλάκα..Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που μου σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας".

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με την σύζυγο του 73χρονου, η οποία της είπε ότι είχε δει τον Μάριο την προηγούμενη ημέρα, «να διασκεδάζει με γκομενάκια και τσιγαράκια και να περνάει καλά" και πως ο Μάριος έπαιρνε ναρκωτικά: "Είμαι γιατρός. Το παιδί μου δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά, ούτε κάπνιζε".

Η κ. Θεοδωράκη ανέφερε ακόμη πως και η κατηγορουμένη και ο 73χρονος, την απέτρεπαν από το να πάει στην αστυνομία γιατί "εκεί υπάρχουν ρουφιάνοι που συνεργάζονται με εμπόρους ναρκωτικών". Ο δε 73χρονος ήταν κάθετος "πως πρόκειται για χρωστούμενα και όχι λύτρα".

Η μητέρα του Μάριου είπε στους δικαστές για τις προσπάθειες που έκανε να μαζέψει τα λύτρα. "Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλιάδες ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε «παραιτούμαι». Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής, ότι έπρεπε να δώσω λεφτά. Ήμουν ηλίθια..Μου ζητούσαν να δώσω όσα χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270 χιλιάδες ευρώ. Έκανα καταγγελία στις 16 Αυγούστου. Εκ των υστέρων έμαθα πως σκότωσαν το παιδί μου από την πρώτη ημέρα"

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις