Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλίδες και Σουηδέζες πρώτες σε γεννήσεις στην Ε.Ε.! Πού βρίσκονται οι Ελληνίδες

Γαλλίδες και Σουηδέζες πρώτες σε γεννήσε...

Οι νότιες χώρες της Ευρώπης καταγράφουν τα πιο χαμηλά ποσοστά

Οι Γαλλίδες και οι Σουηδέζες είχαν το 2016 τον μεγαλύτερο δείκτη γονιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή υπηρεσία στατιστικής, Eurostat. Με 1,92 παιδί ανά γυναίκα, έναντι 1,96 το 2015 και 2,01 το 2014, οι Γαλλίδες εξακολουθούν χρόνο με τον χρόνο να βρίσκονται πρώτες στην κατάταξη.

Ακολουθούνται από τις Σουηδέζες (1,85), τις Ιρλανδέζες (1,81), τις Δανέζες και τις Βρετανίδες (1,79), σύμφωνα με τη Eurostat.

Στη Γερμανία, η γερμανική υπηρεσία στατιστικής Destatis ανακοίνωσε από την πλευρά της σήμερα μια αύξηση του ποσοστού γονιμότητας το 2016 στο 1,59% --το υψηλότερο από το 1973-- κυρίως χάρη στις μετανάστριες μητέρες μετά την ιστορική συρροή μεταναστών στη χώρα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μέσο ποσοστό γονιμότητας αυξήθηκε το 2016 στο 1,60 παιδί ανά γυναίκα, σύμφωνα με τη Eurostat, ένας αριθμός που παραμένει ωστόσο κατώτερος εκείνου του επιπέδου ανανέωσης του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες (2,1), δηλαδή του μέσου αριθμού γεννήσεων ανά γυναίκα που είναι απαραίτητος ώστε να μείνει σταθερό το μέγεθος του πληθυσμού χωρίς να συνυπολογιστεί η μετανάστευση.

Οι νότιες χώρες της Ευρώπης καταγράφουν τα πιο χαμηλά ποσοστά με πρώτη την Πορτογαλία (1,36) και ακολουθούν η Κύπρος και η Μάλτα (1,37) και η Ελλάδα (1,38).

Η Πολωνία εντάσσεται στην κατηγορία των πιο χαμηλών ποσοστών γονιμότητας με 1,39 παιδί ανά γυναίκα.

Κατά μέσο όρο στην ΕΕ οι γυναίκες που γέννησαν το πρώτο τους παιδί το 2016 ήταν 29 ετών.

Οι πιο νέες γυναίκες ήταν στη Βουλγαρία (26,0 ετών) και στη Ρουμανία (26,4 ετών) και οι πιο μεγάλες στην Ιταλία (31,0 ετών).

Στο σύνολο της ΕΕ, περίπου 5,0% των πρώτων παιδιών γεννήθηκαν από γυναίκες κάτω των 20 ετών και περίπου το 30% από γυναίκες 40 ετών και άνω.

Η Eurostat υπογραμμίζει εξάλλου πως το 80,0% των 5,148 εκατομμυρίων μωρών που γεννήθηκαν το 2016 ήταν πρώτα ή δεύτερα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις