Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το «μυστήριο» του Ακραιφνίου – Αρρώστησαν 45 από τους 60 μαθητές – Έκλεισε το σχολείο

Το «μυστήριο» του Ακραιφνίου – Αρρώστησα...

Οι αρμόδιοι πήραν δείγματα από το νερό της περιοχής

Έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση ότι τις τελευταίες ημέρες, 45 από τα 60 παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο του Ακραιφνίου της Βοιωτίας ασθένησαν, παρουσιάζοντας τα ίδια συμπτώματα, με αποτέλεσμα η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας να κλείσει το σχολείο. Ήδη κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι οργανισμοί ελέγχων και έγιναν οι απαραίτητες δειγματοληψίες νερού που στάλθηκαν προς εξέταση στα υγειονομικά εργαστήρια της Αθήνας.

Οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας πήραν δείγματα νερού από διάφορα σημεία του χωριού Ακραίφνιο καθώς θεωρήθηκε ότι σε αυτό βρίσκεται το πρόβλημα που προκάλεσε τα συμπτώματα ασθενείας σε κατοίκους της περιοχής.

Δείγματα νερού λήφθεισαν και από τις βρύσες του σχολείου, αλλά και από διάφορα σημεία του χωριού και προωθήθηκαν στα αρμόδια Υγειονομικά Εργαστήρια.

Τα πρώτα αποτελέσματα από το χημείο της Λιβαδειάς που έχουν στα χέρια τους οι υγειονομικές υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας είναι καθησυχαστικά, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ενημερωθεί για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το προηγούμενο διάστημα 45 από τα 60 παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο του Ακραιφνίου παρουσίασαν υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για λιποθυμία αλλά και πόνους. Η περιφερειακή ενότητα έδωσε εντολή να κλείσει το σχολείο μέχρι να αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε αυτό το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις