Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ώρα της Γης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας ένωσε την πόλη με τη θάλασσα...

Η ώρα της Γης στην πλατεία Γεωργίου της ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση των patrinistas και του 2ου συστήματος προσκόπτων για την H ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2018, που φέτος είχε κεντρικό μήνυμα "ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ".

Στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαρτίου 2018, η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν και φέτος στις εκδηλώσεις για την"ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" στήνοντας μία εκδήλωση - δρώμενο με τραγούδια, παιχνίδια και κεριά στην πλατεία Γεωργίου, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Μέλη Οικολογικών - Περιβαλλοντικών Κινήσεων - Συλλόγων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής (Οικολογική Κίνηση Πάτρας ΟΙΚΙΠΑ , Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κ.α) και δεκάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες , ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από τις κλιματικές αλλαγές .

Μετά από μια ενημερωτική ομιλία για την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ και το φετινό θέμα "ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ", οι εθελοντές πιάστηκαν χέρι – χέρι "σχηματίζοντας" τον "Πλανήτη Γη" και βροντοφώναξαν «Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη μας και συμβάλουμε στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του». 

Οι patrinistas επισημαίνουν: Εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν, : φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως , στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα - είμαστε όλοι πολίτες του Πλανήτη Γη. Η κλιματική αλλαγή δεν περνάει μόνο από το χέρι μας, αλλά είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί ριζική αλλαγή πολιτικής. Σβήνοντας τα φώτα συμβολικά για μια ώρα δεν εξοικονομούμε τόση ενέργεια. Όμως, η Ώρα της Γης είναι μια αφορμή για την προσωπική μας δέσμευση: πολλά περνούν από το χέρι μας και για να ζητήσουμε περισσότερα από τους δίπλα μας κι από τις κυβερνήσεις μας, είναι σημαντικό πρώτα να κάνουμε το δικό μας βήμα.

Κάτω από το φως των αστεριών και των κεριών γνωριστήκαμε , συζητήσαμε, αλληλοκεραστήκαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε - παίξαμε στο ρυθμό των προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας. Περάσαμε παρείστικα, γίναμε όλοι παιδιά, για μια ολόκληρη ώρα και κλείσαμε ραντεβού στην επόμενη δράση μας «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΗΣ - ΒΥΘΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΡΙΟΥ» την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Εκστρατείας «LET’S DO IT GREECE».

Ευχαριστούμε θερμά:
α. Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας, για την ουσιαστική - ανιδιοτελή συνδρομή τους και την υπέροχη - αναζωογονητική  βραδιά, που μας πρόσφεραν. 
β. Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων που μερίμνησε για το σβήσιμο του φωτισμού της πλατείας και συνέβαλε με τον τρόπο του στην επιτυχή διενέργεια της δράσης μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις