Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Επιστημονική ημερίδα με θέμα τον Αυτισμό

Πάτρα: Επιστημονική ημερίδα με θέμα  τον Αυτισμό

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Νήσων στηρίζει την επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΑΥΤΙΣΜΟΣ : Διάγνωση και Αντιμετώπιση. Εκπαίδευση για την Κοινωνική Ένταξη», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 17:00 έως 20:30 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» (Astir Patras Hotel).

Tην ημερίδα διοργανώνει το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) και το Τμήμα Λογοθεραπευτής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και της  Περιφερειακής Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου: «Στην Ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται στo πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, θα συμμετάσχουν έγκριτοι επιστήμονες, επαγγελματίες, αλλά και γονείς που θα  αναφερθούν στην εμπειρία τους για τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των παιδιών με αυτισμό καθίσταται πλέον αναγκαίο η Πολιτεία να   προχωρήσει σε λήψη μέτρων για τα άτομα με αυτισμό ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης  και  της απασχόλησης που αποτελούν τους κυριότερους τομείς για την ισότιμη ένταξη τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Πρέπει να στηρίξει ενεργά την ένταξη των ατόμων με αυτισμό  στην απασχόληση μέσα από μία σειρά μέτρων όπως είναι το σύστημα ποσόστωσης, η παροχή κατάλληλης κατάρτισης και τοποθέτησης σε θέση εργασίας, οι εύλογες προσαρμογές στο χώρο εργασίας κ.λ.π.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, τους Φορείς Ατόμων με Αναπηρία, τους  γονείς και τους εκπαιδευτικούς  να παρευρεθούν στην ημερίδα προκειμένου να ενημερωθούν για τον ορθό τρόπο διαχείρισης των παιδιών στον φάσμα  του Αυτισμού ώστε να συμβάλουν στην όσο το δυνατό ομαλότερη ένταξή τους στο σχολείο , στην κοινωνία και γενικότερα στη βελτίωση του επιπέδου ζωής τους.».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being