Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο νεκροί σε περιστατικό ομηρίας στη Γαλλία - Νεκρός και ο 30χρονος Μαροκινός ο δράστης

Δύο νεκροί σε περιστατικό ομηρίας στη Γα...

Ύποπτος για σχέσεις με τον ISIS ο δράστης

Η γαλλική αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο που είχε ταμπουρωθεί σε ένα σουπερμάρκετ στη νότια Γαλλία όπου νωρίτερα είχε συλλάβει ομήρους, επιβεβαίωσε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ

Νωρίτερα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα είχε δηλώσει πως «ο άνδρας που είχε συλλάβει ομήρους είναι νεκρός», προσθέτοντας πως σκοτώθηκε στη διάρκεια εφόδου στο σουπερμάρκετ. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, είπε η πηγή.

Νωρίτερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε τρία ξεχωριστά περιστατικά τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει στο σύνολό τους ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα και τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, «ο ύποπτος έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του όχι μακριά από το σημείο. Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ».

Νωρίτερα

Ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, φέρεται να είναι ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, ανέφερε η πηγή αυτή, προσθέτοντας πως η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται.

Ο άνδρας που συνέλαβε ομήρους στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ φέρεται επίσης να τραυμάτισε στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS στην κοντινή πόλη Καρκασόν λίγο νωρίτερα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν μεταβαίνει στην Τρεμπ.

Πριν από λίγο η χωροφυλακή ανακοίνωσε ότι "η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί" στο σημείο της σύλληψης ομήρων στην Τρεμπ.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία.

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει τώρα ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την λήψη ομήρων στο σουπερμάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση».

Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από έναν δράστη, ο οποίος έχει πυροβολήσει έναν αστυνομικό.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί στην υπόθεση με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Τρεμπέ στη Νότια Γαλλία. Προς το παρόν από τις αρχές επιβεβαιώνεται μόνο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις