Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μια συζήτηση γεμάτη… Υγεία από την Κοινο_Τοπία

Πάτρα: Μια συζήτηση γεμάτη… Υγεία από τη...

Με τη Βηθλεέμ Φακίδου και το Νίκο Φαφέσα

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Χυμοί φρούτων και λαχανικών για μια καλύτερη Υγεία. Η παρουσίαση ‘‘τροφή για συζήτηση’’ θα γίνει από το Νίκο Φαφέσα -ο οποίος έχει κάνει στάση ζωής τη μεταλαμπάδευση της εμπειρίας του από προσωπικό του βίωμα- και τη Γενική Ιατρό, Βελονίστρια και Φυσικοπαθολόγο Βηθλεέμ Φακίδου στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος, τη Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 7μμ με ελεύθερη είσοδο αλλά με προκράτηση θέσης στο 2615.002009 λόγω περιορισμένης δυνατότητας χώρου.

Κατά τη συζήτηση θα απαντηθούν μερικά γενικά ερωτήματα όπως: Είναι καταλυτικός ο ρόλος της διατροφής στην καλή υγεία; Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάποιες κακές συνήθειες; η κατανάλωση χυμών είναι μια εφικτή αλλαγή με άριστα αποτελέσματα; γιατί να επιλέξουμε χυμό και όχι αυτούσια την τροφή; τι μας δίνει ένας χυμός; και πως επιδρά στο σώμα μας το νερό, τα ένζυμα, η χλωροφύλλη και τα μεταλλικά άλατα που εμπεριέχει; μας θεραπεύουν οι χυμοί; έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες; πως γίνεται καλύτερη απορρόφηση; τι επίδραση έχουν στην σωματική και πνευματική μας ευεξία; και στη συνέχεια θα απαντηθούν ερωτήματα των συμμετασχόντων.

Περνώντας σ’ ένα δεύτερο σκέλος θα γίνει πρώτα παρουσίαση παρασκευής χυμού από πράσινα λαχανικά και καρότο και δοκιμή από τους συμμετέχοντες του παραγόμενου χυμού. Στη συνέχεια θα γίνει παρασκευή φυτικού γάλακτος, θα ακολουθήσει παρασκευή ξυνολάχανου (γεμάτου με προβιοτικά) και τέλος θα γίνει παρασκευή φυσικού παγωτού από φρούτα. Μετά τις παρασκευές θα δείξουμε το πως καθαρίζουμε τον αποχυμωτή, θα δούμε μερικά είδη αποχυμωτών και θα συζητήσουμε πως μπορούμε να τον εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Ακόμα θα μιλήσουμε για τα φύτρα και τη βρώσιμη κάνναβη και θα γνωρίσουμε σκευάσματα που μπορούμε να βρούμε στην αγορά και να καταναλώσουμε.

Ο Νίκος Φαφέσας γεννήθηκε το 1963 και μέχρι το 2013 ήταν στέλεχος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Τη χρονιά εκείνη ένα αυτοάνοσο τον οδήγησε να αλλάξει διατροφικές και μη συνήθειες. Παρακολουθώντας τα σεμινάρια διατροφής της Φλώρας Παπαδοπούλου έμαθε και επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η υγιεινή διατροφή είναι για όλους, προσιτή, και τα οφέλη της είναι απτά, άμεσα, και άκρως ευεργετικά. Με στάση ζωής παιδιόθεν τη συνεχή αναζήτηση για νέα πράγματα και καινοτόμες ιδέες ταξιδεύει στις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις του χώρου (Ambiente, Biofach, IFA) και συμμετέχει σε εκθέσεις και events προωθώντας αυτό που διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι <<δουλεύει>>.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις