Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η Δυτική Ελλάδα – Η πρόγνωση του καιρού - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η Δυτική Ελλ...

Αποπνικτική ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη έχει «καθίσει» για τα καλά στη Δυτική Ελλάδα. Η Πάτρα, η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία έχουν «πνιγεί» από το νέφος της σκόνης που έχει μεταφερθεί από την Αφρική λόγω των νοτιάδων.

Στην Πάτρα η ατμόσφαιρα είναι βαριά, οι άνεμοι στο Ρίο πνέουν ισχυροί, ενώ κατά διαστήματα λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της διέλευσης από τη γέφυρα για οχήματα και πεζούς.

Ίδιο σκηνικό στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία.

 

 

Ιδιαίτερα έντονη είναι η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που βρίσκεται σε εξέλιξη, επηρεάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας καθώς και το νομό Ηλείας.

Ως αποτέλεσμα  έχει να μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό  η ορατότητα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Κατάκολο το μεσημέρι της Πέμπτης…

Αποπνιχτική είναι η ατμόσφαιρα και στη Ναυπακτία από τα σύννεφα σκόνης που έχουν σκεπάσει την περιοχή. συγχρόνως θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή της τάξεως οχτώ με εννέα μποφόρ.

 

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΕΡΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η Σαχάρα μετακόμισε στην χώρα μας για ακόμη μία φορά φέτος τον Μάρτιο.Έντονη, λοιπόν, μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας, με υψηλές συγκεντρώσεις ακόμη και στα χαμηλότερα τροποσφαιρικά στρώματα.Ως αποτέλεσμα αυτού η πολύ περιορισμένη ορατότητα .Ισχυροί έως θυελλώδεις ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι συνεισέφεραν στην μεταφορά αυτής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ριπές των 10bf που κατεγράφησαν στον Ρωμανό, λίγο έξω από την Πάτρα!

http://penteli.meteo.gr/stations/patra-romanos/

 

Επιπροσθέτως λασποβροχές αναμένονται τις απογευματινές και βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Το σκηνικό όμως θα μεταβληθεί καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα μας επισκεφθεί από τα δυτικά-βορειοδυτικά στρέφοντας τους ανέμους σε πιο δυτικούς, απομακρύνοντας αύριο την σκόνη σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας μας. Παράλληλα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών βροχών και σποραδικών καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της δυτικής και βόρειας χώρας καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά την διάρκεια της αυριανής και της μεθαυριανής ημέρας.

Παράλληλα οι ψυχρότερες αέριες μάζες που θα μεταφερθούν θα φέρουν χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις