Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το Γαλλικό δραματικό φιλμ «Το Όραμα – L’ Apparition»

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το Γαλλικό δραμ...

Πρωταγωνιστεί ο Βενσάν Λιντόν

To Γαλλικό κοινωνικοδραματικό φιλμ με τίτλο «Το Όραμα – L’ Apparition» σε σενάριο  και σκηνοθεσία του 46χρονου δημιουργού Xavier Giannoli, βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες από την Σπέντζος Φιλμ την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.

Διάρκεια της ταινίας: 140 λεπτά.

Παίζουν ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Vincent Lindon, η 20χρονη Galatea Bellugi και ο Patrick d'Assumçao.

Περίληψη :

Ο Ζακ είναι  δημοσιογράφος σε μία μεγάλη γαλλική εφημερίδα. Φημίζεται για την αμεροληψία του και θεωρείται χαρισματικός ερευνητής γι’ αυτό και τραβά την προσοχή του Βατικανού που του αναθέτει μια ιδιαίτερη αποστολή: να γίνει μέλος της επιτροπής που ερευνά την εγκυρότητα ενός οράματος σε ένα μικρό γαλλικό χωριό. Πρόκειται για μια  αληθινή έρευνα βάσει θεσμοθετημένων κανόνων. Αμέσως μετά την άφιξη του στο χωριό , γνωρίζει την εύθραυστη Άννα που ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε στη ίδια  η Παρθένος Μαρία.

Την ακολουθεί ένα πλήθος ευλαβών  και φανατικών πιστών με αποτέλεσμα η Άννα να είναι εγκλωβισμένη μεταξύ της Πίστης της και των αμέτρητων Παρακλήσεων που δέχεται συνεχώς. Αντιμέτωπος με αντίθετες οπτικές από τα μέλη των κληρικών και από τους σκεπτικιστές της Επιτροπής, ο Ζακ σταδιακά αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα της «ιερής εμφάνισης» και νιώθει τις πεποιθήσεις του να κλονίζονται.

Ο 58χρονος Βενσάν Λιντόν να θυμίσουμε πως τιμήθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών του 2015 με το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου και στη συνέχεια με το βραβείο César στην απονομή του 2016 για την κοινωνική ταινία «La Loi du marché – Ο Νόμος της αγοράς» που στην Πάτρα είχαμε δει από την Κινηματογραφική Λέσχη.

Το φιλμ «L’ Apparition» ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture