Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την επέτειο Απελευθέρωσης των Καλαβρύτων: Να ενώσουμε τους Έλληνες

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την επέτειο Απελε...
Μαρτάτος Tάκης

Και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων από τους Τούρκους, στις 21 Μαρτίου 1821, ο δικηγόρος, πολιτευτής και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 21 Μαρτίου 1821, στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, στον παλαιό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, μαζί με τον επίσκοπο Κερνίτσης Προκόπιο, τον ηγούμενο της Μονής Καλλίνικο, τους καλόγερους, τους προεστούς της επαρχίας και τους οπλαρχηγούς, με το σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» απελευθέρωσαν τα Καλάβρυτα και τα έκαναν την πρώτη ελεύθερη πόλη του νέου Ελληνικού κράτους.

Το Μάρτιο του 1821 -από τα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα και το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας- οι Έλληνες απέδειξαν σε όλο τον Κόσμο ότι μπορούν να πετύχουν τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς.

Σήμερα, δύο αιώνες μετά, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, παραμένει περισσότεραο επίκαιρο από ποτέ, για να θυμίζει σε ΟΛΟΥΣ μας ότι η Πατρίδα είναι πάνω από όλα και ότι ανήκει στους Έλληνες, σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Αυτό είναι το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου: Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες.

Τιμή και δόξα στους ήρωες προγόνους μας. Να είναι ελαφρύ το τιμημένο Καλαβρυτινό χώμα που τους σκεπάζει. Αθάνατοι!».

*Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις