Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Το σαββατοκύριακο 24 και 25/3 ο 41ος Ποδηλατικός Γύρος "Θυσίας"

Πάτρα: Το σαββατοκύριακο 24 και 25/3 ο 4...

Συμμετέχουν συνολικά 381 αθλητές και 51 σωματεία

Σε λίγες ημέρες θα δοθεί η  έναρξη του 41ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Μαρτίου 2018. Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, η Οργανωτική επιτροπή του Γύρου, με συνδιοργανωτές  και υποστηρικτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων και τον ΟΛΠΑ είναι σχεδόν  έτοιμοι, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, προκειμένου να καλύψουν, με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο,  τις ανάγκες των αθλητών και συνοδών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

Στην κατηγορία Μάστερ συνεχίζεται η συνεργασία με την ΠΕΠΑ - Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Χορηγοί του 41ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» είναι οι: ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., 3Ε FANTA,  Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.- IDEAL, ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ Group, τα συστήματα αλουμινίου Profi Al Δ.& Ι ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ, η BIORACER και ο ΔΟΥΒΡΗΣ.

Στο μεταξύ έληξε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων. Τελικά θα συμμετάσχουν 51 σωματεία από όλη την Ελλάδα την Κύπρο και 3 κλαμπ από την Ευρώπη με μεμονωμένους αθλητές συνολικά με 358 αθλητές και αθλήτριες  σε όλες τις κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι λόγο του μεγάλου όγκου συμμετοχών αναβάλαμε τον αγώνα Σιρκουί για την κατηγορία Παίδων που γινόταν το Σάββατο 24-3-2018 στην Κ. Αχαΐα.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 154 ΑΝΔΡΕΣ – 39 ΕΦΗΒΟΙ – 25 ΓΥΝΑΙΚΕΣ - 41 ΜΑΣΤΕΡΣ Α - 80 ΜΑΣΤΕΡΣ Β - 40 ΜΑΣΤΕΡΣ Γ και 7 ΜΑΣΤΕΡΣ Δ.

Στο αγωνιστικό διήμερο από 24 έως 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, θα διεκδικήσει την νίκη αφού θα είναι καλλίτερα προετοιμασμένοι προερχόμενοι και από άλλους αγώνες που έγιναν εντός του μηνός Μαρτίου.

Η έναρξη του Γύρου θα γίνει με το ΣΙΡΚΟΥΙ (με αποκλεισμό) «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ», το Σάββατο 24-3-2018 και ώρα 15.00 στις κατηγορίες ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ και ΑΝΔΡΩΝ. Η εκκίνηση και τερματισμός από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου Κ. Αχαΐας. Με το πέρας των  αγώνων στην πλατεία θα γίνουν και οι απονομές στους νικητές, και περί την 18.00.

Ο δεύτερος αγώνας του ποδηλατικού Γύρου είναι ο 41ος ΑΓΩΝΑΣ «ΘΥΣΙΑΣ» 100ΚΜ ΠΑΤΡΑ  - Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ (ΗΡΩΩΝ), θα διεξαχθεί  την 25η Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 09.00. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Γεωργίου Α΄  και ο τερματισμός στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Ηρώων (μέσω Χαλανδρίτσας).

Στον αγώνα Αντοχής θα γίνουν δύο ξεχωριστές εκκινήσεις στις 09.00 θα γίνει η εκκίνηση των ΜΑΣΤΕΡΣ (όλες οι κατηγορίες) και των ΓΥΝΑΙΚΩΝ, με Προεκκίνηση έως την διασταύρωση Χαλανδρίτσας και στις 09.30 η εκκίνηση των ΑΝΔΡΩΝ και ΕΦΗΒΩΝ, με προεκκίνηση έως την είσοδο στην ΝΕΟ Πατρών –Πύργου στο ύψος των Ροιτίκων.

Οι αθλητές αφού φθάσουν στον Αλισό μετά το φανάρι δεξιά στην Π.Ε.Ο. μέχρι τα Ροίτικα – Παυλόκαστρο και μέσω Χαλανδρίτσας στην Αγία Λαύρα (ΗΡΩΩΝ) όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Οι βραβεύσεις των αθλητών βάσει του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Καλαβρύτων θα γίνουν στην κεντρική πλατεία και σε περίπτωση βροχερού καιρού στο Πολύκεντρο που είναι και αυτό παραπλεύρως της πλατείας

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των αθλητών  παρακαλούν οι διοργανωτές όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την πόλη των Καλαβρύτων για την Αναπαράσταση, προς διευκόλυνση τους αλλά και προς διευκόλυνση της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, να επιλέξουν την διαδρομή μέσω Άνω Διακοπτού.

Τέλος οι διοργανωτές εκφράζουν εκ των προτέρων τις ευχαριστίες τους σε όλους τους χορηγούς,  προς την Ελληνική Αστυνομία (Τροχαία Πατρών – Αστ. Τμήματα Κ. Αχαΐας – Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων)  το ΕΚΑΒ, τον ΕΕΣ Σαμαρείτες  Πάτρας για την άψογη συνεργασία τους καθώς και όλους τους αθλητές και τα σωματεία που τιμούν τις προσπάθειες και συμμετέχουν κάθε χρόνο όλο  και περισσότεροι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports