Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επίσκεψη στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαυραγάνης

Πάτρα: Επίσκεψη στο σχολείο δεύτερης ευκ...

Στο Ζαβλάνι Πατρών

Επίσκεψη στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στο Ζαβλάνι Πατρών πραγματοποίησε ο Αχαιός πρώην υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου: «Ενημερώθηκε από το διευθυντή του σχολείου Ανδρέα Ζέρβα για τη λειτουργία του, τη βοήθεια που προσφέρει στους διδασκόμενους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές ανάπτυξης του θεσμού. Επίσης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους διδάσκοντες αλλά και τους διδασκομένους και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα που τους προβληματίζουν αλλά και τις θετικές επιπτώσεις της μόρφωσης που παρέχεται στο σχολείο.

Τα καθημερινά προβλήματα της λειτουργίας του σχολείου εντοπίζονται στη μη έγκαιρη στελέχωση με διδάσκοντες αμέσως μόλις αρχίζει ο κύκλος σπουδών, την δυσκολία ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας, στην έλλειψη πιστώσεων για γραφική ύλη και για διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων των ενήλικων μαθητών εκτός σχολείου.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Γιώργος Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά των διδασκόντων και της διοίκησης του σχολείου, οι οποίοι υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες στέκονται κοντά στους διδασκόμενους διευκολύνοντας την φοίτησή τους. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει εμπράκτως τον θεσμό και να μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων και την αντιμετώπιση των ζητημάτων έγκαιρα ώστε διδάσκοντες και διδασκόμενοι να αφιερώνονται στο έργο της μάθησης κατά τη διάρκεια του χρόνου φοίτησης. Εξάλλου, όπως δήλωσε, το σημαντικό έργο της μόρφωσης των ενηλίκων που δεν ολοκλήρωσαν παλαιότερα την υποχρεωτική εκπαίδευση, τους δίνει την ευκαιρία να είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες να αντιλαμβάνονται σφαιρικότερα και να συμμετέχουν στις εξελίξεις μέσα στην κοινωνία.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις