Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου του Τηλέμαχου Χυτήρη, «Ημερολόγιο μιας επιστροφής»

Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου του Τηλέμα...

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου

Οι Εκδόσεις Μελάνι, το βιβλιοπωλείο Discover με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών παρουσιάζουν το βιβλίο του Τηλέμαχου Χυτήρη με τίτλο: Ημερολόγιο μιας επιστροφής».  Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2016, στις 20:00 στο βιβλιοπωλείο Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3, τηλ.: 2610 624 916).

Με τον συγγραφέα θα συζητήσει ο φιλόλογος- συγγραφέας Γιάννης Η. Παππάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τρεις ιστορίες, τρία αφηγήματα, τρεις νουβέλες . Μια εντελώς άλλη ματιά, με απρόβλεπτα προσωπικά γεγονότα και φόντο το πέρασμα από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση. Τρία κείμενα που τα διακρίνει η αμεσότητα, η παραστατική περιγραφή και το χιούμορ. Ένα βιβλίο που μας φέρνει μπροστά στη μικροϊστορία και τους ανθρώπινους χυμούς της.
Περιγραφή προσωπικών στιγμών και καταστάσεων, που προσδιορίζουν τον χαρακτήρα και την ταυτότητα των πρωταγωνιστών σε μια κοινωνία σε σύγχυση. Απρόβλεπτα γεγονότα με παράδοξη συνέχεια και χωρίς τέλος. Ένα βιβλίο άμεσης γραφής κι αυτογνωσίας, που με τον τρόπο του, από τα μικρά, τα καθημερινά, μας κάνει να στοχαζόμαστε τα μεγάλα. Κυρίως όμως, ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και με ενδιαφέρον, από την αρχή μέχρι το τέλος, ενίοτε με ένα πικρό χαμόγελο. Όπως διαβάζεται και η ζωή μας, άλλωστε.

Ο συγγραφέας:
Ο Τηλέμαχος Χυτήρης γεννήθηκε στις Κουραμάδες της Κέρκυρας το 1945. Ο πατέρας του υπήρξε γνωστός λόγιος του νησιού. Σπούδασε γεωπονική στην Πίζα και φιλοσοφία στη Φλωρεντία. Εκεί έγραψε τα πρώτα του ποιήματα μετέχοντας σε διαγωνισμούς ιταλικής ποίησης. Η πρώτη του συλλογή "Ποιήματα εκ προμελέτης" εκδόθηκε το 1973 (Κέδρος), έκτοτε εξέδωσε οκτώ ποιητικές συλλογές και τη μετάφραση των ιταλικών ποιημάτων του Γιώργου Σαραντάρη (Γαβριηλίδης 2016). Το 2003 από τις εκδόσεις PHI εκδόθηκαν στα γαλλικά ποιήματά του με τον τίτλο "La fin du discours".

Τα έτη 1979-81 διηύθυνε την ετήσια πολιτιστική έκδοση "Χρονικό" που εξέδιδε το Πνευματικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο ΩΡΑ του Ασα-ντούρ Μπαχαριάν. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις Οπτικής Ποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Το 1993 εκλέχτηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Παπανδρέου και πολλές φορές Υπουργός (Τύπου, Πολιτισμού) μέχρι το 2012 που αποχώρησε από την πολιτική.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Φαραντούρη και έχουν ένα γιο, τον Στέφανο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture