Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταδικάστηκε ο 29χρονος εγκέφαλος της σπείρας των τσαντάκηδων της Αμαλιάδας

Πάτρα: Καταδικάστηκε ο 29χρονος εγκέφαλο...

Δρούσε το 2008-2009

Σε ποινή κάθειρξης εφτά ετών καταδικάστηκε ο 29χρονος που κατηγορείτο ως εγκέφαλος σπείρας τσαντάκηδων που δρούσε το 2008-2009 στην Αμαλιάδα χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Από τους άλλους τρεις που κατηγορούνταν μαζί του, ο ένας ημεδαπός 28 ετών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, λόγω ελαφρυντικών που αναγνωρίστηκαν, ο 27χρονος έχει παραπεμφθεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων, λόγω του ότι τότε που διαπράχθηκαν τα αδικήματα ήταν 17 ετών.

Ο υπήκοος Αλβανίας που κατηγορείτο ως συνεργός, αθωώθηκε. Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από έξι αναβολές, που είχαν δοθεί.

Η σπείρα είχε συσταθεί με σκοπό τη διάπραξη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές. Τα μέλη της σπείρας σύμφωνα με τη δικογραφία «χτυπούσαν» πλησιάζοντας πάντα από αριστερά τα θύματά τους με αυτοκίνητο ή μηχανή και ο συνεπιβάτης άρπαζε την τσάντα. Ο 29χρονος ήταν ο οδηγός των οχημάτων.

Ο Αλβανός είχε κατηγορηθεί πως ήταν ο τρίτος επιβάτης στο αυτοκίνητο. Όμως ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Αμαλιάδας, Δημήτρης Καραγιάννης, στήριξε την υποστηρικτική γραμμή στο γεγονός πως δεν υπήρχαν μαρτυρίες περί αναγνώρισής του κατηγορούμενου, ενώ προέκυψε πως υπήρχε και προσωπική αντιδικία με τον εγκέφαλο της σπείρας που φέρεται να τον ενέπλεξε.

Πηγή:ilialive.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις