Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραμένουν στο ΧΥΤΑ οι κάτοικοι του Δήμου Αιγείρας- Δεν έχουν επέμβει τα ΜΑΤ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παραμένουν στο ΧΥΤΑ οι κάτοικοι του Δήμο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ζητούν το κλείσιμο του

Παραμένουν στο χώρο του ΧΥΤΑ Αιγείρας κάτοικοι της περιοχής αποφασισμένοι να πετύχουν το οριστικό κλείσιμο του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ, πράγμα που οι κάτοικοι περίμεναν ότι θα συμβεί εφόσον ενημερώθηκαν ότι θα υπάρξει παρέμβαση.

11:18 Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων είναι κάτοικοι του Δήμου Αιγείρας που διεκδικούν το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ ο οποίος, όπως ανέφερε στο thebest.gr μέλος της Επιτροπής για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας Ρία Σακούλη,«έχει καταλήξει να είναι ένας παράνομος σκουπιδότοπος».

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι είναι υπερκορεσμένος και ότι λύση στο πρόβλημα είναι να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μεταφερθούν όλα τα σκουπίδια του σε άλλο ΧΥΤΑ της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε η κα Ρία Σακούλη στην είσοδο του χώρου βρίσκονται περίπου 1.000 άτομα τα οποία παραμένουν εκεί εδώ και 35 μέρες. Μάλιστα τις τελευταίες 12 βρίσκονται εκεί 24 ώρες το 24ωρο ενώ στα μέλη της επιτροπής έχουν γίνει αυτεπάγγελτα 4-5 μηνύσεις.

Σήμερα μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα Αιγίου στο χώρο του ΧΥΤΑ πήγε ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας της Πάτρας, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων, μικρή αστυνομική δύναμη και ένα απορριμματοφόρο.

«Ζήτησαν να ανοίξουμε προκειμένου να περάσουν και να πετάξουν απορρίμματα. Αφού αρνηθήκαμε μας ενημέρωσαν ότι θα αναγκαστούν να παρέμβουν. Πιστεύουμε λοιπόν ότι θα επιστρέψουν και ότι αυτή η παρέμβαση θα γίνει με τα ΜΑΤ» ανέφερε η κα Σακούλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις