Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα παιδιά μαθαίνουν... παίζοντας!Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία "Scool" της Πάτρας,που... φιλοδοξεί να μπει στο πρόγραμμα των σχολείων

Τα παιδιά μαθαίνουν... παίζοντας!Η εκπαι...

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αϊνστάιν όταν ρωτήθηκε από τη μητέρα ενός μαθητή τι θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει το παιδί της να εξελιχθεί και να γίνει πιο … έξυπνο της έδωσε μια συμβουλή… «Να διαβάζει παραμύθια….». Ότι η εκπαιδευτική διαδικασία σε μικρές ηλικίες περνά μέσα από το παιχνίδι είναι γεγονός. Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Scool» που ξεκίνησε φέτος σε σχολεία της Πάτρας έρχεται τώρα να μας… διδάξει ότι το ίδιο σημαντικά είναι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και για μαθητές μεγαλύτερων ηλικιών, όπως του γυμνασίου.

Ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο του Start - Create Cultural Change, με σκοπό την μετάδοση της γνώσης, μέσα από δημιουργικά παιχνίδια (eduLARP) τρέχει ήδη εδώ και μήνες από τον ηθοποιό και project manager Δημήτρη Κακαβούλα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Η ανταπόκριση είναι θερμή και δεν είναι λίγοι οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να υλοποιηθεί από τη νέα χρονιά και δεύτερος κύκλος συναντήσεων.

Οι συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν 18 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από 9 Γυμνάσια της Πάτρας γίνονται κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το σημείο συνάντησης, ένας ιστορικός ή χαρακτηριστικός χώρος της Πάτρας κάθε φορά είναι διαφορετικό.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να διαπιστωθεί αν οι έλληνες μαθητές θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και να ανταποκριθούν σε αυτή τη μορφή εκπαίδευσης.

Κάθε φορά οι μαθητές καλούνται να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια στο πλαίσιο διαφορετικού σεναρίου. Μοιράζονται… φανταστικούς χαρακτήρες και έχουν ενεργό ρόλο στα θεατρικά παιχνίδια. Μακροπρόθεσμος στόχος το Scool να μπει μέσα στο σχολείο και να ενταχθεί στο διδακτικό πρόγραμμα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος λήγει τον Μάιο και ήδη αναζητούνται τρόποι ώστε να υλοποιηθεί και την επόμενη χρονιά σε συνεννόηση με το δήμο Πατρέων και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις