Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έναν ερωτικό "Θεριστή" με ωραία φωτογραφία πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Έναν ερωτικό "Θεριστή" με ωραί...

Ακολουθεί στις 26/3 η ταινία "Μία Ξεχωριστή Μέρα" με τον Μαστρογιάννι

Παρά την βροχή και κακοκαιρία την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 οι σινεφίλ παρέμειναν πιστοί  στο ραντεβού τους με την προγραμματισμένη ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων. Η ταινία που πρόβαλλε η Λέσχη στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30 ήταν «Ο Θεριστής – Le Semeur», σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μαρίν Φρανσίν, η οποία έχει δουλέψει ως βοηθός σε σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Μίκαελ Χάνεκε.

Το φιλμ είχε ενδιαφέρον, θύμιζε σε σημεία κάτι από την ελληνική «Λυσιστράτη» σε μία άλλη αντίστροφη παραλλαγή, είχε μία…βουκολική γνησιότητα, εξαιρετική φωτογραφία που έφερνε στο νου αριστουργηματικούς, πίνακες με φυσικά τοπία και κάτι από Βαν Γκονγκ όπως έγραψε το Αθηνόραμα, κι ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο, με ερωτική «χημεία», την 22χρονη Βελγίδα ηθοποιό Πολίν Μπουρλέ και τον 37χρονο Γάλλο ηθοποιό Αλμπάν Λενουάρ.

Το στόρι ήταν αρκετά ιντριγκαδόρικο και έδειχνε στην εποχή του Ναπολέοντα του Γ’ το 1852, τότε που διώκονταν οι ελεύθεροι, δημοκρατικοί και μορφωμένοι άνδρες. Ένα χωριό θα δει τους άνδρες του να αιχμαλωτίζονται και να φεύγουν μακρυά ενώ οι γυναίκες (καμιά 15αριά και πλέον) θα πάρουν την καθημερινή ζωή στα χέρια τους και μετά από κάποιους μήνες μην μπορώντας άλλο να αντέξουν όχι μόνο τις δυσκολίες της δουλειάς αλλά και την…ερωτική μοναξιά, αποφασίζουν να την «πέσουν» στον πρώτο άνδρα που θα τύχει να περάσει από τα μέρη τους. Κι έτσι θα γίνει. Μόλις περάσει ο Ζαν που έχει τους δικούς του λόγους να κρύβεται, θα αλλάξει η ισορροπία ενώ ένα ειδύλλιο θα γεννηθεί ανάμεσα σε αυτόν και την Βιολέτ. Ωστόσο εμπόδιο μπαίνει ο όρος ότι πρέπει να μοιραστούν τον Ζαν όλες οι…μόνες γυναίκες του χωριού.

Το καλό με την ταινία είναι ότι διαπνέεται από έναν έντονο ερωτισμό, υπογραμμίζει την ανόθευτη ομορφιά της φύσης και της συγκεκριμένης εποχής, την ανάγκη αυτών των ανθρώπων όπως της Βιολέτ να μορφωθούν (την ακούμε να διαβάζει Βίκτωρ Ουγκό με τον Ζαν) και το κυριότερο δεν ξεφεύγει και δεν γίνεται…πρόστυχη. Από την άλλη η ταινία δείχνει σαν να "κρατήθηκε" ενώ και το φινάλε μοιάζει κάπως βιαστικό. Ήταν πάντως μία καλή επιλογή που φάνηκε να αρέσει στους σινεφίλ.

Η Λέσχη για την προσεχή Δευτέρα 26/3 έχει επιλέξει μία παλιότερη ταινία, το «Μια Ξεχωριστή Μέρα» του Έτορε Σκόλα με την Σοφία Λόρεν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, μία ταινία 40 ετών που ήταν υποψήφια για 2 Όσκαρ και έχει τιμηθεί με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Λέσχης είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture