Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ότι δίνεις παίρνεις στη ζωή

Ότι δίνεις παίρνεις στη ζωή

Του Στέλιου Ταταράκη

Είμαστε άνθρωποι και συνέχεια σκεφτόμαστε. Λόγω αυτών των σκέψεων που κάνουμε, δημιουργούνται τα ανάλογα συναισθήματα, τα οποία συναισθήματα καθορίζουν τις πράξεις μας και τα αποτελέσματα μας.

Είναι καλό για τον εαυτό μας να κάνουμε θετικές σκέψεις ώστε να έχουμε θετικά συναισθήματα και αποτελέσματα στη ζωή μας, οι αρνητικές σκέψεις και οι σκέψεις εγωισμού δεν χωράνε μέσα μας ούτε ανάμεσα στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας.

Ο εγωισμός δημιουργεί προβλήματα ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις και μπαίνει εμπόδιο στην επίλυση τους. Όταν βάζουμε τον εγωισμό πάνω από την αγάπη και την κατανόηση, τότε αυτό που παίρνουμε πίσω είναι το ίδιο, εγωισμό και θυμό. Πολλές φορές λόγω του εγωισμού κάποια λάθη που εμφανίζονται μέσα σε μια σχέση και είναι μικρής σημασίας, παίρνουν μεγαλύτερη έκταση από ότι θα έπαιρναν εάν είχαμε βάλει αγάπη και συζητούσαμε ήρεμα για αυτό που έχει συμβεί. Από την άλλη υπάρχει και ο κάλος εγωισμός ο οποίος μας ωθεί στο να κάνουμε πράγματα, να δημιουργούμε και να έχουμε πίστη στον εαυτό μας.

Αυτό το είδος είναι καλό να το χρησιμοποιούμε, όμως για να μην φτάσουμε στο σημείο του κακού εγωισμού -που τότε αρχίζουμε να γινόμαστε αλαζόνες- θα πρέπει να έχουμε πάντα την αγάπη πάνω από όλα. Θα πρέπει να έχουμε αγάπη για τον εαυτό μας, θα πρέπει να δίνουμε αγάπη στα πάντα γύρω μας. Δεν είναι καλό να χάνουμε τον χρόνο μας σε σκέψεις και καταστάσεις μίσους και εγωισμού, η ζωή είναι υπέροχη για να σπαταλάμε τον χρόνο μας με αυτό τον τρόπο.

Η λάθος χρήση του εγωισμού έχει πολύ κακό αποτέλεσμα στη ζωή μας και στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας. Δυστυχώς όταν βάζουμε τον εγωισμό πάνω από την αγάπη, εκτός του ότι δεν λύνουμε τα προβλήματά μας, χωρίζουν οι δρόμοι μας με πολλούς ανθρώπους με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πολλές σχέσεις. Η αγάπη είναι το παν, πρέπει να δείχνουμε πάντα αγάπη ακόμα και στα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι γύρω μας, διότι κάνεις δεν είναι αλάνθαστος στη ζωή του, όλοι κάνουμε λάθη. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να δείχνουμε αγάπη και να βάζουμε τον εγωισμό σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς χωρίζουμε και φεύγουμε μακριά από ανθρώπους λόγω του εγωισμού που δείξαμε σε μία στιγμή που έγινε ένα λάθος και όχι λόγω του ότι δεν ταιριάζαμε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Στη ζωή ότι δίνουμε θα πάρουμε, εάν δίνουμε αγάπη θα πάρουμε αγάπη, εάν δίνουμε μίσος θα πάρουμε μίσος. Ας είμαστε θετικοί για να εισπράξουμε αγάπη και καλοσύνη.

Η αγάπη υπάρχει παντού, πάντα είχαμε και θα έχουμε μέσα μας αγάπη. Όταν γεννηθήκαμε είχαμε μόνο αγάπη μέσα μας διότι δεν είχαμε προλάβει να μάθουμε κάτι άλλο. Τι είναι καλύτερο για εμάς, να δείχνουμε, αγάπη και κατανόηση ή εγωισμό και μίσος; Κανείς δεν θέλει να είναι μόνος του στη ζωή, ούτε να τον μισούν και να μην τον πλησιάζουν. Για να μην γίνει αυτό ας αρχίσουμε να δείχνουμε σε όλους την αγάπη που έχουμε μέσα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις