Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Κώστας Χριστόπουλος σκέφτεται να είναι πάλι υποψήφιος… Το δικαιούται;

Ο Κώστας Χριστόπουλος σκέφτεται να είναι...

ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Διαβάζω σε σχόλιο του Κωνσταντίνου Μάγνη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι ο δις υποψήφιος για το δήμο της Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος, επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2019 εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Και εύλογα δημιουργούνται κάποιες απορίες.

Καταρχήν τι θα μπορούσε να αλλάξει σε σχέση με τις δύο προηγούμενες φορές που ήταν υποψήφιος το 2010 (οπότε έχασε από τον Γιάννη Δημαρά) και το 2014 (οπότε έχασε από τον Κώστα Πελετίδη);

Διαβάζω ότι εννοεί διαθεσιμότητα προσώπων με ικανό εκτόπισμα για συμπαράταξη, συνεργασίες και βοήθειες. Μα η δυναμική που θα αποκτήσει ένα ψηφοδέλτιο δεν έχει άμεση συνάρτηση με τον επικεφαλής του και το δικό του εκτόπισμα; Εφόσον δεν κατάφερε να συσπειρώσει τα κατάλληλα πρόσωπα το 2010, ούτε το 2014 γιατί θα το καταφέρει το 2019;  Και μάλιστα με τον Κώστα Πελετίδη να είναι πιο ισχυρός από ποτέ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Η δεύτερη απορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Κώστας Χριστόπουλος δεν έχασε απλώς το 2014.  Έχασε πανηγυρικά... Ο Κώστας Πελετίδης εξελέγη με 63,53% και ο ίδιος συγκέντρωσε ποσοστό μόλις 36,47%.

Όταν έχεις χάσει με τόσο μεγάλη διαφορά τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να κερδίσεις τέσσερα χρόνια αργότερα; Σίγουρα δεν πρόκειται για εκείνες τις περιπτώσεις που το αποτέλεσμα κρίνεται στον πόντο, οπότε δικαιούσαι μια ακόμη ευκαιρία.

Η αλήθεια είναι ότι στον Κώστα Χριστόπουλο έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσει μια θέση ευθύνης στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.

Η πρώτη φορά που κατήλθε ως υποψήφιος ήταν το μακρινό 1989. Τότε ως υποψήφιος βουλευτής με τον Κωστή Στεφανόπουλο και την ΔΗΑΝΑ. Έκτοτε η πορεία του αριθμεί πολλές υποψηφιότητες στα αυτοδιοικητικά της Πάτρας. Έχει υπάρξει επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, ενώ ανέλαβε θέση ευθύνης από το 1999 έως το 2002, ως αντιδήμαρχος επί δημαρχείας Ευάγγελου Φλωράτου. Ήταν μάλιστα υπεύθυνος για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα που τότε αποτελούσε κυρίαρχο τοπικό θέμα.

Βέβαια το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κώστας Χριστόπουλος δεν εξαρτάται από τον ίδιο, μόνο. Εξαρτάται και από την επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας που είναι ο φυσικός του πολιτικός χώρος.

Όσον αφορά όμως τον ίδιο, θεμιτή είναι η προσωπική φιλοδοξία, αλλά όταν κάποιος επί 30 χρόνια δεν έχει καταφέρει το στόχο του ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτεί.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις