Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεγάλη κινητοποίηση από το ΚΚΕ για τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στην Πάτρα

Μεγάλη κινητοποίηση από το ΚΚΕ για τη συ...

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

Την Παρασκευή 23 Μάρτη στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συναυλία που αφιερώνει ο Θάνος Μικρούτσικος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής  Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«Καλούμε, τα  μέλη, τους φίλους του Κόμματος, όλο τον κόσμο, να είμαστε όλοι εκεί, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του τιμημένου ΚΚΕ, αλλά και έναν μεγάλο συνθέτη, που με το έργο του πρόσφερε πολλά όχι μόνο στην καλλιτεχνική παραγωγή αυτού του τόπου, αλλά και στο ίδιο το κίνημα, μέσα από το έργο του. Είμαστε και διπλά χαρούμενοι, που σε αυτές τις συναυλίες που αφιερώνει ο Θ. Μικρούτσικος στο ΚΚΕ, θα παρουσιαστούν εμβληματικά έργα που τα έχουμε τραγουδήσει όλοι, μας έχουν συντροφεύσει στις πορείες, τις συγκεντρώσεις, τα Φεστιβάλ. Την επαναστατική μουσική της "Καντάτας για τη Μακρόνησο" και της "Σπουδής για τον Μαγιακόφσκι".

Τραγούδια που μέσα και από αυτά ήρθαμε σε επαφή με τον επαναστατικό λόγο του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι και του Γιάννη Ρίτσου. Τραγούδια που μιλάνε για τις ανάγκες του καιρού μας. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο συνθέτης στον «Ριζοσπάστη», σχετικά με την παρουσίαση ολόκληρης της «Καντάτας για τη Μακρόνησο», μετά από 42 ολόκληρα χρόνια: «Παρότι είχα σκεφτεί να το κάνω αυτό το έργο εδώ και κάποια χρόνια, κάτι με φρενάριζε, σαν κάτι να μου έλειπε. Είμαι πραγματικά ευτυχής που η "Καντάτα" ανεβαίνει για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και με το ΚΚΕ δίπλα. Είναι η καλύτερη δυνατή συγκυρία».

Αξίζει να προμηθευτεί κανείς και το καλαίσθητο 34σέλιδο πρόγραμμα που θα διακινείται στη συναυλία και περιλαμβάνει:

•Κείμενο του Θάνου Μικρούτσικου, ειδικά γραμμένο για τις συναυλίες που αφιερώνει στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

•Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

•Το αναλυτικό πρόγραμμα με όλα τα τραγούδια, τους στίχους τους, καθώς και το δίσκο στον οποίο περιλαμβάνονται.

•Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την 50χρονη διαδρομή του συνθέτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:

Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Στην «Καντάτα» ο Θ. Μικρούτσικος μελοποιεί ποιήματα που έγραψε ο Γ. Ρίτσος ενώ ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο, τον Αύγουστο και το Φλεβάρη του 1949.

Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική του πορεία, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Ξεχωριστή στιγμή είναι η παρουσίαση του ανέκδοτου τραγουδιού «Το Ρόδι», σε στίχους του Δ. Ραβάνη - Ρεντή, που μελοποίησε ο συνθέτης για εκδήλωση που είχε παρουσιαστεί στο 7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τη φωνή της αξέχαστης Μαρίας Δημητριάδη.

Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μίλτος Πασχαλίδης.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο χώρο θα υπάρξει πύκνωση των δρομολογίων της διαδρομής 6 του αστικού ΚΤΕΛ πριν την έναρξη και μετά τη λήξη της συναυλίας.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις που θα διατίθενται  στα εξής σημεία:

•Γραφεία Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, 12ου συντάγματος 34 περιοχή Ταμπάχανα Τηλέφωνα: 2610222291,  6977707517

•Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Εποχή Κανακάρη 159. Τηλέφωνο: 2610222804

•Στο Πανεπιστήμιο. Τηλέφωνο: 6976769706

•Στο ΤΕΙ. Τηλέφωνο: 6955969023

•Έξω από το γήπεδο πριν την έναρξη.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις