Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Τεχνητή Νοημοσύνη: νέες ελπίδες και παλιοί φόβοι»-Η 2η ημέρα ορθολογισμού του Ωρίωνα

«Τεχνητή Νοημοσύνη: νέες ελπίδες και παλ...

Αύριο Τετάρτη 21 Μαρτίου

Ο Ωρίων προσκαλεί το κοινό στην 2η «Ημέρα Ορθολογισμού» 2018 που θα γίνει αυτή την Τετάρτη, 21 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας έχει ως εξής:

«Τεχνητή Νοημοσύνη: νέες ελπίδες και παλιοί φόβοι»
Για τον εκπαιδευμένο επιστήμονα, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι μία συλλογή από μοντέλα που εξηγούν το πώς σκεφτόμαστε, το πώς εξηγούμε, το πώς μαθαίνουμε.
Για τον μηχανικό,  η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι το πώς θα μεταφράσει τα παραπάνω μοντέλα σε πετυχημένες εφαρμογές.
Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι μια σειρά από εφαρμογές που θα εντυπωσιάσουν το ανεκπαίδευτο κοινό.
Για την κοινωνία, η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να είναι σημείο τριβής ανάμεσα σε επιστήμονες, βιομήχανους, πολιτικούς, εργαζόμενους, μόνο και μόνο επειδή έχει τη δυνατότητα, όπως κάθε τεχνολογία, να μετασχηματίζει την εργασία, την παραγωγή, και κάθε δραστηριότητα στην οποία εφαρμόζεται. Σκοπός της ομιλίας είναι ν' αναδείξει μερικές βασικές συνιστώσες και εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης και, ανατρέχοντας στη σύντομη ιστορία της, να θέσει τον προβληματισμό σχετικά με το πόσο καιρός θα περάσει μέχρι να τη θεωρούμε τόσο δεδομένη ώστε να μην την πολυσυζητάμε.
Ομιλητής: Δημήτρης Καλλές, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη – Εφαρμογές».

«Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Η κρίση σας βρίσκεται σε αναμονή»
Θα διερευνήσουμε με κριτική σκέψη πάνω ένα σύγχρονο αστικό μύθο. Τα τελευταία 27 χρόνια ο τρόπος επικοινωνίας μας έχει αλλάξει θεαματικά. Υπάρχει τελικά κάποιο τίμημα σε όλο αυτό; Η ανάγκη για επικοινωνία είναι μεγάλη. Οφείλει η ισχύς να είναι μικρή; Ας ρίξουμε μια ματιά σε τι ξέρουμε μέχρι τώρα.
Ομιλητής: Κώστας Σταμάτης, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός τηλεπικοινωνιών.

«Πως φανταζόμαστε το μέλλον; Μια.. ρεαλιστικά αισιόδοξη προσέγγιση»
Αν σας ρωτούσε κάποιος πως φαντάζεστε το κοντινό μέλλον της ανθρωπότητας, τι απάντηση θα του δίνατε; Από πού θα αντλούσατε πληροφορίες ώστε να συνθέσετε την μελλοντική αυτή εικόνα; Θα ήταν οι πληροφορίες αυτές αξιόπιστες; Η εικόνα αυτή θα ήταν αισιόδοξη; Γιατί το μέλλον παρουσιάζεται συστηματικά ως δυστοπικό και τι ρόλο διαδραματίζουν MME, συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας αλλά και το Hollywood; 
Η ομιλία αυτή θα εστιάσει σε ένα βασικό παράδοξο: στο χάσμα που παρατηρείται μεταξύ του μέλλοντος που φαντάζεται η ανθρωπότητα και σε αυτό που τα στοιχεία δείχνουν ότι πιθανολογικά μπορεί να προκύψει. Που οφείλεται μια τέτοια απόκλιση; Τέλος, θα γίνει μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ένα διαφορετικό σενάριο του άμεσου μέλλοντος, βασισμένο στις τελευταίες τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις.  
Ομιλητής: Αλέξανδρος Μωρέλας, Βιολόγος-Φαρμακοποιός, αρθογράφος για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος στις Ημέρες Ορθολογισμού είναι ελεύθερη για όλο το κοινό ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις