Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ζεστό χειροκρότημα για το "Ένα εγχειρίδιο για την εργασία και την ευτυχία"

Πάτρα: Ζεστό χειροκρότημα για το "Έ...

Η παράσταση δημιούργησε στους θεατές σκέψεις και προβληματισμούς και άγγιξε ευαίσθητες χορδές

Ζεστό ήταν το χειροκρότημα του κόσμου στην πειραματική παράσταση – πρόταση «A Manual On Work And Happiness – Ένα εγχειρίδιο για την εργασία και την ευτυχία» που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων της Πάτρας, σε σκηνοθεσία του Πορτογάλου Jorge Andrade και τη συμμετοχή του νεαρού επαγγελματία ηθοποιού Μάρκου Γέττου και 20 συμπολιτών μη επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο δημοσιογράφος Άγγελος Κωνσταντίνου.

Μάλιστα το πρώτο βράδυ  λόγω της αθρόας προσέλευσης, κάποιοι δεν βρήκαν θέση και ήρθαν την επόμενη μέρα. Η παράσταση αυτή – σύγχρονη πρόταση που στήθηκε στο πλαίσιο ευρωπαικού προγράμματος και συνέργειας της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) φαίνεται πως άγγιξε ευαίσθητες χορδές και έθεσε προβληματισμούς στους θεατές για το μέγα θέμα της αναζήτησης της ευτυχίας αλλά και του πώς αντιμετωπίζουμε σήμερα το θέμα της εργασίας και της ανεργίας και γενικά το πώς εξελίσσεται η κοινωνία.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της καλοδουλεμένης παράστασης ήταν πως οι συμμετέχοντες πλην του Μάρκου Γέττου, δεν είχαν σχέση με το θέατρο,  ωστόσο δούλεψαν με ξεχωριστό ζήλο και αφοσίωση και το όλο αποτέλεσμα τους αντάμειψε. Μάλιστα ορισμένοι εξ’ αυτών είναι και άνεργοι στην καθημερινή τους ζωή. Μετά την Πάτρα το ίδιο project πάνω σε κείμενο  του σημαντικού Ισπανού συγγραφέα Pablo Gisbert θα ταξιδέψει και στην Πορτογαλία στις 14 Απριλίου, στην Ιταλία το ερχόμενο καλοκαίρι και αργότερα και πάλι στην Πορτογαλία όπου θα λάβουν μέρος άλλοι συμμετέχοντες, πολίτες των δύο άλλων χωρών.

Η φωτ. είναι της Έλενας Μπονέλη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture