Νέα σελίδα για την Έφη Χριστοδουλοπούλου- Κατσικοπούλου: Έγινε καθηγήτρια yoga και μιλάει στο thebest.gr

Life
&the City

"Η yoga με βοηθά να αναδείξω την εσωτερική μου δύναμη"

24/03/2018 11:20

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε επίσης
Οι τετράδυμες από την Ηλεία που πέρασαν ταυτόχρονα στις πανελλήνιες πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση και συγκινούνΔείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Οι τετράδυμες από την Ηλεία που πέρασαν ταυτόχρονα στις πανελλήνιες πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση και συγκινούν
Βοσινάκης: Ο πρόσφυγας που δημιούργησε μια "αυτοκρατορία" στην αρτοποιϊα, τη ζαχαροπλαστική και την εστίαση στην Πάτρα - Σπάνιες ΦΩΤΟΗ πορεία της μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης
Βοσινάκης: Ο πρόσφυγας που δημιούργησε μια "αυτοκρατορία" στην αρτοποιϊα, τη ζαχαροπλαστική και την εστίαση στην Πάτρα - Σπάνιες ΦΩΤΟ
Η διατροφή της Τζίνας Αλιμόνου από το "χρυσό διαζύγιο" με τον Παύλο Βαρδινογιάννη  Δείτε τα ποσά
Η διατροφή της Τζίνας Αλιμόνου από το "χρυσό διαζύγιο" με τον Παύλο Βαρδινογιάννη
Νέα σελίδα για την Έφη Χριστοδουλοπούλου- Κατσικοπούλου: Έγινε καθηγήτρια yoga και μιλάει στο thebest.gr   "Η yoga με βοηθά να αναδείξω την εσωτερική μου δύναμη"
 

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην ζωή της η Έφη Χριστοδουλοπούλου τους τελευταίους μήνες. Μετά από χρόνια ερασιτεχνικής ενασχόλησης με την yoga, η σύζυγος Δημήτρη Κατσικόπουλου, έκανε το επόμενο βήμα και πλέον αφοσιώθηκε και επαγγελματικά στην yoga.

Την συναντήσαμε και μας μίλησε για το πώς μπήκε η yoga στη ζωή της αλλά και για το πώς ξεκίνησε να τη διδάσκει. Μας αποκάλυψε ότι την βοηθά να αναδείξει την εσωτερική της δύναμη ενώ έλυσε της απορίες μας σχετικά με τη φιλοσοφία και τα είδη της.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Πότε και πώς μπήκε η yoga στη ζωή σας;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η άσκηση ήταν τρόπος ζωής για εμένα. Ασχοληθηκα με τον πρωταθλητισμό στην Κωπηλασία (μονό σκιφ).

Περνώντας τα χρόνια και μέσα από συνεχείς αναζητήσεις άσκησης, πριν από περίπου 6 χρόνια έκανα το πρώτο μου μάθημα στη yoga αλλά και στην εναέρια yoga. Ήταν μια εμπειρία άσκησης διαφορετική για εμένα σε σχέση με τα πιο έντονα και δυναμικά σπορ που είχα μάθει έως τότε.

Τι σας πρόσφερε;

Από το πρώτο μάθημά μου στην αίθουσα εισέπραξα πάνω από όλα την ηρεμία που προσφέρει στο μυαλό και στη ψυχή μια τέτοια πρακτική, ένιωσα στο σώμα μου την αλλαγή με τρόπο φιλικό και κυρίως με σεβασμό.

Είδα επίσης ποσό μπόρεσε να με βοηθήσει σε κάποια μυοσκελετικά προβλήματα (κατάλοιπα ενός άσχημου τροχαίου) με αποτέλεσμα να κάνει πιο όμορφη την καθημερινότητά μου. Ένιωσα πιο υγιής και ξέχασα χρόνιους πόνους.

Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να θελήσω να ασχοληθώ παραπάνω και να φτάσω ένα χρόνο πριν στην πόρτα της Σχολής για δασκάλους στη yoga, στη YogAcademy. Εκεί συνάντησα ένα υπέροχο Άνθρωπο και έναν εξαιρετικό δάσκαλο …την 'Εβελυν Ζώτου. Ένας Άνθρωπος που μέσα από τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για δασκάλους στη yoga που προσφέρει, με οδήγησε, καθοδήγησε πιο σωστά, με αγάπη και σεβασμό στη δασκάλα που είμαι σήμερα.

Τι σημαίνει για εσένα;

Για εμένα όλο αυτό το ταξίδι ως δασκάλα αλλά κυρίως ως μαθήτρια είναι ένας τρόπος ζωής πια που με κάνει καλύτερο άνθρωπο, με φέρνει κοντά στο σώμα μου με σεβασμό προς αυτό αλλά και ως δασκάλα με σεβασμό προς τους άλλους σε ότι αφορά την ψυχή, τον νου και τη φυσική κατάσταση.

Η yoga ως φιλοσοφία και μορφή άσκησης λειτουργεί ολιστικά σε αυτόν που γεύεται μια πρακτική της... Αυτός είναι ο στόχος μου απέναντι σε κάθε μαθητή μου. Στην πραγματικότητα η yoga δεν με κάνει καλύτερη ή διαφορετική...στην πραγματικότητα με βοηθά να αναδείξω την εσωτερική μου δύναμη, απομακρύνοντας τα εμπόδια που την καλύπτουν. Με φέρνει πιο κοντά στον εαυτό μου απομακρύνοντας με από το Εγώ μου …Με φέρνει πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση μου.

Ποιοι μπορούν να ασχοληθούν μαζί της;

Μια πρακτική yoga είναι κατάλληλη για όποιον μπορεί απλά να αναπνέει. Δεν υπάρχουν όρια που να σχετίζονται με ηλικίες, σωματική διάπλαση αλλά και με το ανθρώπινο φύλο.

Πότε άρχισες να παραδίδεις μαθήματα;

Την πρώτη μου εμπειρία ως δασκάλα την είχα το καλοκαίρι που μας πέρασε στη σχολή μου στην Αθήνα, από εκεί και πέρα συνέχισα ξεκινώντας από φίλους που με εμπιστεύτηκαν.

Υπάρχουν διάφορα είδη yoga;

Υπάρχουν αρκετά είδη μιας πρακτικής στη yoga. Η σωστή και η συνεχόμενη γνώση που παίρνω ως δασκάλα από τη σχολή μου με οδηγεί στη δίκη μου πρακτική, το δικό μου τρόπο διδασκαλίας, τη δίκη μου ταυτότητα ως δασκάλα. Με κυρία βάση τη πρακτική της Hatha vinyasa yoga συνδυάζω στοιχεία από yin yoga, ashtanga yoga αλλά και kundalini yoga. Στη δίκη μου πρακτική ως δασκάλα κανένα μάθημα δεν είναι ίδιο με το άλλο…

Γιατί η yoga σου δίνει την ελευθερία να "ενώνεις" διαφορετικά είδη και να έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου η έννοια της λέξης (yoga) είναι αυτή ακριβώς "ένωση". Ένωση του μυαλού, της ψυχής και του σώματος, μέσα από τεχνικές αναπνοών και Asanes.

Εφαρμόζω αυτούς τους συνδυασμούς στα μαθήματά μου και στη yoga στο στρωματάκι αλλά και στη yoga στην αιώρα (Aerial yoga). Η εναέρια yoga (Aerial Yoga) επίσης είναι μια μορφή πρακτικής που σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αιώρησης μέσα από την οποία απελευθερώνεσαι ψυχή και σώμα, καταπολεμώντας ταυτόχρονα φοβίες και άγχη.

Yoga για παιδία...Είναι κάτι άγνωστο για τους περισσότερους...

Yoga4kids-Yoga για παιδιά… Μια πλευρά της yoga που τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται γνωστή στη χώρα μας. Αυτό είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μου που απολαμβάνω ιδιαίτερα. Μητέρα κι εγώ ενός οκτάχρονου αγοριού, κατάλαβα από το πρώτο μου κιόλας μάθημα πως μέσα από μια πρακτική με παιδιά, ένα παιδί ασκείται, γελάει, ηρεμεί και μαθαίνει να σέβεται τους γύρω του, μαθαίνει να συνεργάζεται, χωρίς ανταγωνισμούς, χωρίς άγχος με ένα τρόπο πολύ διασκεδαστικό με πολλαπλά οφέλη.

Το στρες στα σημερινά παιδιά είναι έντονο μέσα από την καθημερινότητα τους. Σε μια πρακτική παιδικής yoga, το παιδί μαθαίνει να διαχειρίζεται τον εαυτό του, να σέβεται το διαφορετικό, να αντιλαμβάνεται χωρίς πίεση τα όρια και πάνω από όλα να εκτονώνεται και να περνά όμορφα. Η αυτοπεποίθηση ενός παιδιού τονώνεται, αυξάνεται η κοινωνικότητά του και γίνεται πιο δυνατό να αντιμετωπίσει τα δικά του μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;

Πάντα να είσαι μαθητής...Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου ως Δασκάλα yoga και είμαι πιστοποιημένη ως εκπαιδευτής καθώς και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας yoga.

Στοχος μου είναι να είμαι "αιώνια μαθήτρια"... η γνώση δεν σταματάει ποτέ και πάντα θα με πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα ως Δασκάλα αλλά και ως άνθρωπο.

Μέσα από συνεχή εκπαίδευση και με σύμμαχο μου τη Δασκάλα μου Έβελυν Ζώτου και τη YogAcademy ανακαλύπτω διαρκώς τη μαγεία αυτού που διάλεξα να κάνω σκοπό, να τη μεταδίδω με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Ο σεβασμος, η γνώση και η εμπιστοσύνη με τους μαθητές μου είναι αυτή που θα οδηγήσει και τα επόμενα βήματα μου.

Info:

e mail:[email protected]

Facebok: https://www.facebook.com/100019263792678

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 24/03/2018 11:20

Τυπώθηκε: 20/04/2018 23:00

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/479974

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστάτωση από φωτιά στην Αγυιά της Πάτρας–  Οι φλόγες έφτασαν μια "ανάσα" από τα σπίτια– Δείτε τι έκαψε- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αναστάτωση από φωτιά στην Αγυιά της Πάτρας– Οι φλόγες έφτασαν μια "ανάσα" από τα σπίτια– Δείτε τι έκαψε- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Θρήνος για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου στην Πάτρα Θρήνος για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου στην Πάτρα
Οι τετράδυμες από την Ηλεία που πέρασαν ταυτόχρονα στις πανελλήνιες πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση και συγκινούν Οι τετράδυμες από την Ηλεία που πέρασαν ταυτόχρονα στις πανελλήνιες πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση και συγκινούν
Κύπρος: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής εξέτασης του δολοφονημένου ζευγαριού Κύπρος: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής εξέτασης του δολοφονημένου ζευγαριού
Βοσινάκης: Ο πρόσφυγας που δημιούργησε μια "αυτοκρατορία" στην αρτοποιϊα, τη ζαχαροπλαστική και την εστίαση στην Πάτρα - Σπάνιες ΦΩΤΟ Βοσινάκης: Ο πρόσφυγας που δημιούργησε μια "αυτοκρατορία" στην αρτοποιϊα, τη ζαχαροπλαστική και την εστίαση στην Πάτρα - Σπάνιες ΦΩΤΟ
Τέσσερα παιδιά αφήνει πίσω του ο 30χρονος που εντοπίστηκε νεκρός χθες στο σπίτι του στην Πάτρα Τέσσερα παιδιά αφήνει πίσω του ο 30χρονος που εντοπίστηκε νεκρός χθες στο σπίτι του στην Πάτρα
Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός στο Ι.Χ. του στο πάρκινγκ της λιμενικής ζώνης- Τον αναζητούσαν επί ώρες- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός στο Ι.Χ. του στο πάρκινγκ της λιμενικής ζώνης- Τον αναζητούσαν επί ώρες- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Η διατροφή της Τζίνας Αλιμόνου από το "χρυσό διαζύγιο" με τον Παύλο Βαρδινογιάννη  Η διατροφή της Τζίνας Αλιμόνου από το "χρυσό διαζύγιο" με τον Παύλο Βαρδινογιάννη
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 20 Απριλίου Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 20 Απριλίου
Μια μηχανή τρένου (ελιγμών) 87 τόνων, μεταφέρθηκε οδικώς στην Πάτρα - Τι έργο αναλαμβάνει άμεσα - ΦΩΤΟ Μια μηχανή τρένου (ελιγμών) 87 τόνων, μεταφέρθηκε οδικώς στην Πάτρα - Τι έργο αναλαμβάνει άμεσα - ΦΩΤΟ