Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ματιές που ακούνε": Ομιλίες του ψυχιάτρου Αλέξη Καρακώστα στην Αγορά Αργύρη για την θέση των κωφών στην κοινωνία

"Ματιές που ακούνε": Ομιλίες τ...

Τρίτη και Τετάρτη

Με δύο σημαίνουσες ομιλίες του ψυχιάτρου Αλέξη Καρακώστα στην Αγορά Αργύρη για την θέση των κωφών στην κοινωνία, συνεχίζονται οι πλούσιες δράσεις του Σχολείου Κωφών και Βαρυκόων Πάτρας, στα πλαίσια του προγράμματος "Ματιές που ακούνε".

Συγκεκριμένα:

20/3, Τρίτη, ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ “Η θέση των κωφών στην κοινωνία, ένας δημοκρατικός αγώνας όλων”. (ανοιχτή σε όλους)

21/3 Τετάρτη, ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ “Προτάσεις για μία πρακτική της ψυχιατρικής και της ψυχοθεραπείας στο χώρο της κώφωσης”. (μόνο για γιατρούς και επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας) - Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών


Ο Αλέξης Καρακώστας ασκεί την ψυχιατρική στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ του Παρισιού όπου και συντονίζει τις δραστηριότητες της Μονάδας πληροφόρησης και περίθαλψης κωφών, μία από τις 19 που λειτουργούν στα πλαίσια του δημοσίου στη Γαλλία. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου GESTES (Εξειδικευμένη ομάδα έρευνας «Θεραπείες και κωφώσεις») και, από το 2000 έως το 2006, πρόεδρος της ESMHD (Ευρωπαϊκή εταιρεία ψυχικής υγείας και κώφωσης). Συνδιοργάνωσε πολλαπλές εκδηλώσεις στο χώρο του πολιτισμού, της ιστορίας και της υγείας των κωφών : έκθεση « Η ισχύς των νοημάτων » (Παρίσι, 1989), Τρίτο συνέδριο της ESMHD « Κώφωση και ευεξία » (Παρίσι, 1994), συμπόσιο « Οι κωφοί και η υγεία – η μεσολάβηση σ’όλες τις μορφές της », διηύθηνε την επιθεώρηση «Κωφώσεις» από το 1999 έως το 2006 και, από το 2005 έως και σήμερα, συνδιηύθνε το Σεμινάριο «Κώφωση και Νοηματική Γλώσσα: πολιτικοί, φιλοσοφικοί και κοινωνικογλωσσολογικοί αναλυτές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις