Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανοικτή επιστολή του αντιδημάρχου Σταύρου Λυριντζή για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας

 Ανοικτή επιστολή του αντιδημάρχου Σταύρ...

Με αφορμή το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα μήνα

«Με αφορμή το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα μήνα με λύπη μου διαπιστώνω, ότι η σημερινή «αρμόδιοι» δεν λένε την αλήθεια στους συμπολίτες μου, προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από το πρόβλημα των απορριμμάτων, εδώ και πολλά χρόνια.

Με πρόθεση δεν λένε στους συμπολίτες μας, πως το 2010 με τη συνένωση των Δήμων, ο Δήμος Αιγιαλείας παρέλαβε τον ΧΥΤΑ Αιγείρας, ο οποίος θα μπορούσε να εξυπηρετεί πολλές φορές και όποτε χρειαζόταν την περιοχή μας, με την προϋπόθεση ότι θα τον είχαν αποκαταστήσει και θα λειτουργούσε σωστά.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο έλεγχος που έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 30/3/11, με το έγγραφο των αποτελεσμάτων το οποίο υποδείκνυε ακριβώς τι έπρεπε να πράξουν για την αποκατάσταση του, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων ως νέου Δημάρχου Αιγιαλείας από τον κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο και Αντιδημάρχου από τον κ. Θανάση Παναγόπουλο.

Παρ όλα αυτά, φαίνεται πως πετούσαν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια, όλου του Δήμου Αιγιαλείας στο ΧΥΤΑ Αιγείρας… βγαίνοντας παράλληλα στα  ραδιόφωνα  και λέγοντας ότι είναι θέμα λίγων μηνών η λύση του προβλήματος, φτιάχνοντας εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων με Γερμανούς και Αμερικάνους.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο, αφού και ο καινούργιος Δήμαρχος που εκλέχθηκε το 2014, ακολούθησε την ίδια τακτική, πως ο ΧΥΤΑ θα γινόταν μια χαβούζα, μολύνοντας το περιβάλλον.

Επειδή είναι μοιραίο να συγκρίνουμε, τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές που δεν είχαν καθόλου ΧΥΤΑ, με τις Δημοτικές αρχές των κυρίων Θεοδωρακόπουλου και Παναγόπουλου, προκύπτει πόσο πολιτικά ανίκανοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται το πρόβλημα αυτό, τα τελευταία 8 χρόνια.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η μοναδική δήλωση, που έκανε ο κ. Θεοδωρακόπουλος σαν αντιπολίτευση, την ώρα που όλη η Αιγιάλεια πνίγεται στα σκουπίδια, είναι για την κατασκευή δρόμου Κουνίνα – Ρακίτα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…(Σκληρή Αντιπολίτευση)!!!. Να σημειωθεί δε, πως πριν από λίγους μήνες μια ανακοίνωση του Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, κατονόμαζε εχθρούς της πόλης, αυτούς που νόμιμα είχαν δεματοποιήσει απορρίμματα για να μην υπάρξει το σημερινό έκτρωμα στην πόλη μας, και τα οποία θα έπρεπε να είχαν μεταφέρει σε νόμιμο ΧΥΤΑ οι Δημοτικές αρχές Θεοδωρακόπουλου – Παναγόπουλου.

Δυστυχώς η προσωπική μου δικαίωση, έρχεται εις βάρος της πόλης και των συμπολιτών μου.

Αλήθεια σήμερα οι συμπολίτες μας, ποιον θεωρούν εχθρό της πόλης;

κ.κ Θεοδωρακόπουλε και Παναγόπουλε, νιώθω υπερήφανος που επί της θητείας μου, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ακόμα και σε περιόδους απεργίας, οι συμπολίτες μου δεν αντίκρισαν αυτό το θέαμα, αλλά και φαινόμενα απειλητικά για τη δημόσια υγεία.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η μεγαλοψυχία ενός Δημοτικού Άρχοντα κρύβεται πίσω από μια ειλικρινή συγγνώμη!

Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως:

1.Γιατί δεν λάβατε υπόψη σας, την έκθεση της Περιφέρειας με τις παρατηρήσεις της;

2. Λάβατε ή όχι από την Υπηρεσία Καθαριότητας έγγραφα με την ένδειξη «απόρρητο» μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, που σας ενημέρωναν για το τι εργασίες έπρεπε να γίνουν στον ΧΥΤΑ, για να λειτουργεί νόμιμα και σωστά;

3. Γιατί μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια δεν εγκαταστήσατε τον εξοπλισμό, αξίας 1 εκ ευρώ που μας παραχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, για την μείωση των απορριμμάτων κατά 30% με αποτέλεσμα σήμερα ο Σταθμός Μεταφόρτωσης να είναι και αυτός παράνομος, αφού αποθηκεύετε εκεί, κοντέινερς γεμάτα απορρίμματα, μολύνοντας και αυτή την περιοχή;

Με τον τρόπο αυτό που το χειρίζεστε είναι σίγουρο, πως θα χάσετε και την άδεια του Σταθμού Μεταφόρτωσης Τεμένης.

Και τώρα που μας φέρατε, σε αυτή την τρομερή κατάσταση, όχι γιατί πάντα υπήρχε πρόβλημα, αλλά γιατί εσείς το δημιουργήσατε, παρακαλάτε άλλους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Δυτική Ελλάδας, να καλύψουν την ανικανότητα σας, θέλοντας να μεταφέρετε σε άλλους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας, όλα τα απορρίμματα της περιοχής μας για έναν χρόνο που σημειωτέον …θα λήγει και η θητεία σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις