Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η κλιματική αλλαγή σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Η κλιματική αλλαγή σε ημερίδα του Πανεπι...

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετεωρολογίας

Το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και το Πρόγραμμα Copernicus, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, ώρα 11:00 π.μ.

Οι φετινοί εορτασμοί σε όλο τον κόσμο έχουν ως αντικείμενο την προστασία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή, υπό τον τίτλο «Weather Smart – Climate Ready», και αυτή θα είναι η πρώτη διάλεξη της Ημερίδας από τον καθηγητή Αθ. Αργυρίου.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Μιχάλης Σιούτας, Μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, θα αναλύσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα με έμφαση στους σίφωνες ξηράς και θάλασσας και την αυξημένη συχνότητά τους στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τέλος, ο κ. Γαβριήλ Μαυρέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Geospatial Enabling Technologies, θα  παρουσιάσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις από την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων Παρατήρησης της Γης του Ευρωπαϊκού Αποθετηρίου Copernicus.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι προσκεκλημένοι και τα μέλη του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας θα είναι στη διάθεση του κοινού, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με επίκαιρα μετεωρολογικά και κλιματολογικά θέματα αιχμής.

Το Τμήμα Φυσικής αποτελεί μέλος του Network of Copernicus Academy, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ινστιτούτων και Οργανισμών που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη διαλέξεων, σεμιναρίων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, καθώς και εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού υλικού για την ενημέρωση της επόμενης γενιάς ερευνητών, επιστημόνων και επιχειρηματιών για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Copernicus και τη χρήση των υπηρεσιών του στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις