Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου: Όταν αγροτικό, φορτηγάκι και παιδικό καροτσάκι (δυστυχώς) συνυπάρχουν- ΦΩΤΟ

Πάτρα-Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου: Όταν αγρο...
Χριστακόπουλος Θάνος

Το αυτονόητο είναι ακόμα ζητούμενο

Μεσημεράκι Σαββάτου η Πάτρα γεμάτη από κόσμο που εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό βγήκε στο κέντρο για τα ψώνια του, για έναν περίπατο και για να απολαύσει τον καφέ του. Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου το αδιαχώρητο, αμέριμνοι οι Πατρινοί αλλά και οι επισκέπτες περπατούν πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται να συναντήσουν στο διάβα τους αυτοκίνητα.

Γελιούνται όμως, ξαφνικά πέφτουν πάνω σε ένα κόκκινο αγροτικό που τους κόβει τη βόλτα και θα πρέπει να κάνουν σλάλομ και να σκουντήξουν στον διπλανό τους για να το προσπεράσουν. Λίγο πιο πέρα να σου κι ένα λευκό επαγγελματικό φορτηγάκι που βρίσκεται στο σημείο για να ξεφορτωθούν προμήθειες για κάποιο παρακείμενο κατάστημα… ααα και παραδίπλα παρκαρισμένο ένα μηχανάκι.

Οι πεζοί εξαγριώνονται που γι ακόμα μια φορά θα πρέπει να στριμωχθούν στον πεζόδρομο προκειμένου να κάνουν κάποιοι άλλοι τη δουλίτσα τους ανενόχλητοι. «Θα μου πεις κι αυτοί τη δουλειά τους κάνουν»… λέει ένας περαστικός. «Κι εγώ τι φταίω, σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης γίνονται αυτά;», διερωτάται μια κυρία με το καροτσάκι του παιδιού της.

Και μάλλον έχει δίκιο. Ζούμε σε μια πόλη, σε μια χώρα κατ’ επέκταση που το αυτονόητο είναι ακόμα ζητούμενο… έως πότε άραγε;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις