Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων το "Ένα Εγχειρίδιο για την Εργασία και την Ευτυχία"

Πάτρα: Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων το &q...

Συμμετέχουν 20 πολίτες της Πάτρας και ο επαγγελματίας ηθοποιός Μάρκος Γέττος

Για τρεις μέρες παρουσιάζεται στην Πάτρα, στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, η πειραματικού χαρακτήρα παράσταση "Α Manual on Work and Happiness - Ένα Εγχειρίδιο για την Εργασία και την Ευτυχία» σε σκηνοθεσία του Πορτογάλου Jorge Andrade και κείμενα του σημαντικού Ισπανού συγγραφέα Pablo Gisbert.

H 1η παράσταση ήταν απόψε Παρασκευή 16/3 στις 20.00 και έπονται ακόμη δύο, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 20:00 και την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 17:00 το απόγευμα.

Πρόκειται για μία παράσταση – πρότζεκτ που στήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος κι όπως περιέγραψε ο Πορτογάλος σκηνοθέτης Jorge Andrade, καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας mala voadora, το έναυσμα δεν ήταν άλλο από την κρίση και την μεγάλη ανεργία σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Στην παράσταση συμμετέχουν 20 πολίτες της Πάτρας που δεν είχαν επαφή με το θέατρο ενώ ο μόνος επαγγελματίας συμμετέχων είναι ο νεαρός Πατρινός ηθοποιός Μάρκος Γέττος, ο οποίος αποφοίτησε πέρυσι από την σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και φέτος έπαιξε στην παράσταση «Fuente Ovejuna, η πηγή των αμνών» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη με επιτυχία από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το έργο γράφτηκε τον Αύγουστο του 2017 από τον 35χρονο Ισπανό συγγραφέα Pablo Gisbert στο κέντρο διαμονής L'arboreto - Teatro Dimora στην Ιταλία.

Σύνοψη:

Μια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί μια παράσταση ακολουθώντας τις οδηγίες ενός εγχειριδίου.  Η δημιουργία μιας παράστασης, όσο διασκεδαστική κι αν είναι, απαιτεί πολλή δουλειά. Για να ψυχαγωγηθούν οι ίδιοι αλλά και να διασκεδάσουν το κοινό, αυτοί οι άνθρωποι λένε ιστορίες. Εικάζουν για το μέλλον της εργασίας: ποιοι, πώς και για ποιους θα εργάζονται… Κι έτσι, μεταξύ εργασίας και κουβέντας για την εργασία, θα αναζητηθεί η ευτυχία.

Τα κείμενα του Καταλανού συγγραφέα Pablo Gisbert  και ένα εγχειρίδιο με οδηγίες, πάνω στα οποία βασίζεται η παράσταση με τίτλο A Manual on Work and Happiness (Ένα Εγχειρίδιο για την Εργασία και την Ευτυχία), θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο διαδίκτυο στην πλατφόρμα  http://www.amanualonworkandhappiness.eu .

Η παράσταση A Manual on Work and Happiness είναι μέρος του ομώνυμου σχέδιου συνεργασίας που συντονίζεται από το δίκτυο  πόλεων Artemrede (Πορτογαλία) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Pergine Spettacolo Aperto (Ιταλία),  το κέντρο διαμονής L'arboreto - Teatro Dimora (Ιταλία) και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (Ελλάδα), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των mala voadora. Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την Πάτρα η παράσταση θα ταξιδέψει και στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης ανέφερε σχετικά:

Η εργασία κι η ευτυχία είναι ένα δίπολο μίας προαιώνιας δυσαρμονίας. Η εργασία είναι δικαίωμα. Η ευτυχία είναι ο μόνος στόχος στο πέρασμα ενός βίου. Ποιος στερεί από ένα άνθρωπο αυτό το δικαίωμα και του «μαυρίζει» το βίο;

Ποιος ορίζει αυτήν την «εξίσωση»;

Όλοι κι όλα έχουν όνομα.

Ας το πούμε, ας το δείξουμε, ας του κλέψουμε το «δικαίωμα» κι ας περάσουμε στην ευτυχία που μας αντιστοιχεί.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες - κρατήσεις στο 2610 273613.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Πορτογαλική & Ελληνική καλλιτεχνική σύμπραξη - Αναζήτηση της ευτυχίας κόντρα στην ανεργία...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture