Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι είναι καλύτερο, το πάνω ή το κάτω;

Τι είναι καλύτερο, το πάνω ή το κάτω;
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Του Στέλιου Ταταράκη

Φυσικά είναι καλύτερο το πάνω, διότι σου δίνει περισσότερες δυνατότητες, έχεις ένα μεγαλύτερο εύρος να εξερευνήσεις και να εξελιχθείς.

Εχουμε μία περίεργη συνήθεια ή καλύτερα ένα λάθος προγραμματισμό στο να κοιτάμε πάντα κάτω όταν περπατάμε στο δρόμο, αυτό μας ωθεί να είμαστε συνέχεια σκυμμένοι κοιτώντας μόνο κάτω από την ευθεία τον ματιών μας σαν να μας έχουνε μαλώσει. Ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε να κοιτάμε ευθεία διότι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα.

Είναι καλύτερο, και μας ταιριάζει περισσότερο να σηκώσουμε το κεφάλι μας, αυτή η στάση που έχουμε στο σώμα μας δεν μας ωφελεί ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά. Αντιθέτως μας δημιουργεί ένα αίσθημα άγχους και πίεσης με αποτέλεσμα να χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη λάμψη μας. Αρχίζουμε να γινόμαστε μίζεροι και να τα βλέπουμε όλα μαύρα διότι αυτό είναι το μόνο χρώμα που έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε (το μαύρο του πεζοδρομίου). Λόγω της κακής μας στάσης γινόμαστε κακόκεφοι, μίζεροι και αυτό χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός. Γιατί να τα βλέπουμε όλα μουντά και να ζούμε μέσα στη μιζέρια; Δεν μας αξίζει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας, μπορούμε να το αλλάξουμε.

Οταν θέλουμε να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα τότε πρέπει να κάνουμε διαφορετικές δράσεις. Εάν θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και να σταματήσουμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα, θα πρέπει να αλλάξουμε το μέρος που εστιάζουμε το βλέμμα μας με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την διάθεση μας. Είναι η στιγμή που πρέπει να ανοίξουμε το βλέμμα μας για να μπορέσουμε να δούμε τι κρύβετε γύρω μας το οποίο θα μας κάνει να βλέπουμε διαφορετικά τη ζωή μας. Εφόσον δεν έχουμε κανένα διαφορετικό αποτέλεσμα όταν κοιτάμε κάτω, ας δοκιμάσουμε να κοιτάμε ευθεία και λίγο ψηλά και να «περπατάμε» αντί να «τρέχουμε». Όταν βλέπεις πως τα πράγματα δεν πάνε καλά σημαίνει πως πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που τα κάνεις. Ποτέ ένας τρόπος δεν είναι ο σωστός.

Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να χάνουμε τις ευκαιρίες, τους ανθρώπους, τα όμορφα τοπία, επειδή είμαστε πάντα σκυμμένοι. Είναι καλό να σηκώσουμε το κεφάλι και τους ώμους μας και όλα γύρο μας και μέσα μας θα αλλάξουν. Η ζωή είναι δικιά μας και γύρο μας βρίσκονται όλα όσα χρειαζόμαστε ώστε να είμαστε χαρούμενοι και να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Με μια απλή κίνηση μπορούμε να αλλάξουμε πολλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις