Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 27/3

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ζητούν συγνώμη οι άνθρωποι της εξουσίας;

Στη Βουλή των Ελλήνων θα γιορτάσει αναπάντεχα την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, την Τρίτη 27 Μαρτίου, ο πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης  με το μονόλογο «Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παραλόγου». Πρόκειται για ένα έργο του  δικηγόρου- λογοτέχνη Κωστα Λειμονή,  το οποίο έχει βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών με κεντρικό πρόσωπο έναν πολιτικό που εκφωνεί, πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο.


Σημειώστε πως είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό έργο παίζεται μέσα στη Βουλή και αυτό συνέβη κατόπιν αποδοχής της πρότασης από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βουλής.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Στην παράσταση ακούγονται και δύο ηχητικά αποσπάσματα  όπου ο Μάνος Χατζιδάκις μιλάει για το πρόσωπο του τέρατος και τον κίνδυνο από τη συνήθεια της φρίκης και το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη «Η αγάπη είναι ο φόβος» για τις συνέπειες της σιωπής. Το έργο πρωτοανέβηκε πριν δύο χρόνια και πρόκειται για μία ρεαλιστική μεταφορά της Βουλής όταν οι βουλευτές παθαίνουν κρίση συνειδήσεως! 

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει το συγκεκριμένο έργο, είναι: «Τελικά, το να παραδεχτεί ένας πολιτικός που επέλεξε να βρεθεί στα γρανάζια της εξουσίας και της διαφθοράς τα λάθη του, προσωπικά και συνολικά είναι τόσο μα τόσο σουρεαλιστικό; Είναι τόσο δύσκολη μία ειλικρινής συγνώμη στον εξαπατημένο λαό;»

Ο Κώστας Λεϊμονής γεννήθηκε το 1986 στην Αττική και είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Ξεκίνησε να γράφει νουβέλες και μυθιστορήματα από όταν ήταν 20 ετών. Το πρώτο του διήγημα «Μια υπενθύμιση» δημοσιεύθηκε το 2013 στο περιοδικό Νέα Εστία. Ένα χρόνο αργότερα τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών με το Βραβείο Διηγήματος για το «Αμαρτίες ανθρώπων παιδεύουσι φαντάσματα» και το Βραβείο Δοκιμίου για το «Ελπίδα υπό αίρεση». Επίσης την ίδια χρονιά κερδίζει το Βραβείο Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης» με το έργο του «Η αλλαγή της σκυτάλης», το οποίο κυκλοφορεί σε ανθολογία από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το 2016 αποσπά το Βραβείο Θεατρικού Έργου από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το έργο του «Εκτός ύλης». Έχει συνεργαστεί με έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά δημοσιεύοντας άρθρα και διηγήματα. Από το 2012 διατηρεί το λογοτεχνικό ιστολόγιο Scripta manent: Το ειδύλλιο της έμπνευσης με τον Οίστρο.


Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έχει αγαπηθεί πολύ από το ευρύ κοινό χάρη στους ρόλους του σε σήριαλ όπως «Το καφέ της Χαράς», «Μαύρα μεσάνυχτα», «Οι βασιλιάδες». Εχει παίξει σε παραστάσεις ρεπερτορίου και λάβει μέρος σε ταινίες όπως «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», «Ουζερί Τιτσάνης» κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View