Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καπελέτο: «Φλέβα» νερού έκοψε τον δρόμο – Δεκάδες αγρότες αποκλεισμένοι από τις καλλιέργειές τους

Καπελέτο: «Φλέβα» νερού έκοψε τον δρόμο ...

Η ζημιά έχει γίνει εδώ και τέσσερις μέρες

Στη μέση έχει κοπεί το Καπελέτο αφού ο κεντρικός αγροτικός δρόμος που οδηγεί στις αγροτικές καλλιέργειες των κατοίκων του χωριού, σε ένα σημείο έχει εδώ και μέρες «βυθισθεί» και είναι αδύνατον να περάσει ακόμη και τρακτέρ.

Η ζημιά έχει γίνει εδώ και τέσσερις μέρες και ο λόγος είναι ότι στο σημείο που έχει «βυθισθεί» ο δρόμος βρίσκεται «φλέβα» νερού η οποία έσπασε με τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Συνεργείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, από την Τεχνική Υπηρεσία βρίσκονται στο σημείο για να αποκαταστήσουν την ζημιά και να μπορέσουν οι αγρότες να πάνε στις καλλιέργειές τους.

Η «ραχοκοκαλιά»

Ο κ. Γεωργιτσόπουλος Γιώργος ο γιός του οποίου έχει συσκευαστήριο και αγροτικές εκτάσεις στην αποκλεισμένη περιοχή δήλωσε: «Εδώ ήταν παλιό «μάτι», έβγαζε ο δρόμος νερό και τώρα με τις πολλές βροχές το νερό ανέβηκε πάλι επάνω . Αυτός είναι ο κεντρικός αγροτικός δρόμος του Καπελέτου, η ραχοκοκαλιά που λέμε, γιατί ο δρόμος οδηγεί στο 90% των καλλιεργειών του χωριού. Τώρα είμαστε κομμένοι στη μέση, προσπαθούμε εδώ με  τον δήμο  και τους μηχανικούς να βρούμε λύση».

Έτσι έγινε η ζημιά

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χρήστος Παλαιολόγος που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε: «Ο δρόμος αυτός συνδέει το νότιο με το βόρειο Καπελέτο και το χωριό έχει αποκοπεί στα δύο με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν εδώ και τρεις τέσσερις μέρες να πάνε στις καλλιέργειές τους, ενώ υπάρχει και το συσκευαστήριο του κ. Γεωργιτσόπουλου. Η ζημιά έγινε από τις τελευταίες βροχοπτώσεις οι οποίες ήταν έντονες το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά προβλήματα σε όλο το δήμο. Εδώ το  πρόβλημα είναι σοβαρό και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια μελέτη για να γίνει σωστή αποκατάσταση. Εμείς ως δήμος με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε προσπαθούμε να κάνουμε μια μικρή αποκατάσταση.»

Στη συνέχεια ο κ. Παλαιλόγος μας εξηγεί πως έγινε η ζημιά στο σημείο: «Σκάψαμε μήπως υπάρχει κάποιος αγωγός στο σημείο που έχει σπάσει και βγάζει τα νερά αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά εδώ είναι «μάτι» που λέμε και αναβλύζει νερό. Γιατί με το που έσκαψε ένα μέτρο το μηχάνημα αμέσως βγήκε νερό. Ρίξαμε κάποια χοντρά μπάζα που είχαμε για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά».

πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις