Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σχολή Επιχειρηματικότητας Πάτρας: Oι νέοι της πόλης στο πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα!

Σχολή Επιχειρηματικότητας Πάτρας: Oι νέο...

Συμμετείχαν 100 επίδοξοι νέοι επιχειρηματίες

Κάθε Δευτέρα το κέντρο της Πάτρας γεμίζει από κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του,  κάνει τα πρώτα ψώνια της εβδομάδας ή απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Η Δευτέρα όμως της 26ης Φεβρουαρίου είχε κάτι το διαφορετικό.

Περίπου 100 νέοι, ηλικίας 18-35 ετών συστήνονταν, συνομιλούσαν και σχημάτιζαν πηγαδάκια έξω από το ξενοδοχείο Astir στο κέντρο της πόλης. Στα πρόσωπά τους διαγράφονταν η αγωνία αλλά και ο ενθουσιασμός. Στα χέρια τους κρατούσαν τετράδια, στυλό, laptops αλλά και ένα βιβλιαράκι που στο εξώφυλλο έγραφε οδηγός «επιβίωσης». Η Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας μόλις ξεκινούσε.

Τι είναι όμως η Σχολή Επιχειρηματικότητας; Διδάσκεται άραγε η επιχειρηματικότητα; Αν κάποιος έχει στο νου του το κλασικό μοντέλο μαθητή-δασκάλου τότε με αυτή τη Σχολή θα εκπλαγεί ευχάριστα. Εδώ υπάρχουν μόνο μέντορες - καταξιωμένοι επιχειρηματίες από διάφορους χώρους που δίνουν συμβουλές στους επίδοξους συναδέλφους τους.  Οι συμμετέχοντες, μέσα σε 5 μόνο ημέρες, καλούνται να εμπνευστούν και να συντάξουν το δικό τους ολοκληρωμένο business plan. Μέσα από workshops και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, περνούν από τη γέννηση μιας ιδέας στο πλάνο υλοποίησή της, και στη συνέχεια καλούνται να την παρουσιάσουν μπροστά στην κριτική επιτροπή.

O Χρήστος Παπαχρήστου, ένας από τους εμπνευστές της ιδέας CoffeeCo, μιας ιδέας που κατάφερε να διακριθεί στη Σχολή της Πάτρας, και αφορά στην επεξεργασία των υπολειμμάτων καφέ για την παραγωγή φαινόλης με σκοπό τη διάθεσή της στο εμπόριο, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το τι κάνει τη σχολή μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία: «Στη Σχολή Επιχειρηματικότητας αποκτάς ένα κίνητρο να φτιάξεις κάτι δικό σου, να το προχωρήσεις μέσα από τη βοήθεια ανθρώπων που μπορούν να σου δώσουν την εμπειρία και τα βιώματά τους και είναι ανοιχτοί προς τις ερωτήσεις σου».

Αλλά και ο Iγνάτιος Φωτίου ο οποίος κατάγεται από την Πάτρα, είναι ιδρυτής της ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ, και ήταν ένας από τους μέντορες της Σχολής δήλωσε: “Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να πάρουν την ιδέα που ήδη έχουν και να την εμπλουτίσουν με τη βοήθεια των μεντόρων και να προχωρήσουν για να την κάνουν πραγματικότητα. Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες αλλά θα μάθουν πολλά σε κάθε βήμα».

O Ιγνάτιος Φωτίου στη Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας

O Ιγνάτιος Φωτίου στη Σχολή Επιχειρηματι...

O Ιγνάτιος Φωτίου στη Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας

Και αυτό έκαναν όλοι οι συμμετέχοντες της Σχολής Επιχειρηματικότητας. Μιας πρωτοβουλίας που μετράει ήδη 36 διοργανώσεις παγκοσμίως σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Χονγκ Κονγκ, οι Βρυξέλλες κ.α  και διοργανώνεται από την ΜΚΟ ThinkYoung. Στη χώρα μας «ταξιδεύει» εδώ και 3 χρόνια με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και της Coca-Cola στην Ελλάδα!

H ομάδα με την ιδέα CoffeeCo κατάφερε να λάβει την πρώτη θέση στη Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας

H ομάδα με την ιδέα CoffeeCo κατάφερε να...

H ομάδα με την ιδέα CoffeeCo κατάφερε να λάβει την πρώτη θέση στη Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola και της Coca-Cola Τρία Έψιλον που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας, με στόχο να τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Άλλα προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων είναι το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας Youth Empowered, αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

Το ταξίδι της Σχολής Επιχειρηματικότητας για το 2018 συνεχίζεται και στη Θεσσαλονίκη, από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σχολή δείτε εδώ:  https://www.entrepreneurshipschool.com/

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά