Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

SASHA WALTZ: Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑ ΜΠΑΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ 23-24/3 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

SASHA WALTZ: Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑ ΜΠΑΟΥΣ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πειρασμός η χορογραφία Kreatur από το Βερολίνο

Πάμε Αθήνα για να απολαύσουμε ένα πολυαναμενόμενο θέαμα μιας από τις πλέον περιζήτητες χορογράφους των ημερών μας; Η Sasha Waltz και η ομάδα της υπόσχονται ζωντανά γλυπτά επί σκηνής. Το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου, παραμονή  της εθνικής επετείου θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής η παράσταση Kreatur που έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο το περασμένο καλοκαίρι και όπως λένε όσοι ξέρουν καλά το είδος, είναι από τις περιπτώσεις που δεν «χάνονται».

Η Sasha πρωτοεμφανίστηκε το 1993 με την ομάδα της Sasha Waltz & Guests αλλά το ευρύ κοινό την  έχρισε διάδοχο της θρυλικής Πίνα Μπάους, το 2000, όταν δημιούργησε μαζί με τον Τόμας Οστερμάγερ το θρυλικό βερολινέζικο θέατρο Σαουμπίνε. Από το 2005 η ομάδα της έγινε και πάλι ανεξάρτητο σχήμα, καθιερώνοντας έργα μεγάλης κλίμακας και εικαστικής αισθητικής. Τρεις από τις εμβληματικές χορογραφίες της είναι οι: «Korper» στη Σαουμπίνε (2000), «Διδώ και Αινείας» στο Staatsoper Unter den Linden (2005) και «Dialogue 09» στο Neues Museum (2009).

Το  «Κreatur», με  βασικούς άξονες το χορό, τα κοστούμια της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Iris Van Herpen και τους φωτισμούς του κορυφαίου Urs Schönebaum, αναδεικνύει τα σώματα δεκατεσσάρων χορευτών. Η μουσική είναι του Soundwalk Collective, του διεθνούς μουσικο-καλλιτεχνικού τρίο που ιδρύθηκε από τον Αμερικανικό καλλιτέχνη Stephan Crasneanscki. Πρόκειται για ηχογραφήσεις από το εσωτερικό διαφόρων τοποθεσιών όπως εργοστασίων αλλά και σημαντικών κτιρίων που πλέον έχουν μία διαφορετική  χρήση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τέκνο κλαμπ Berghain στο Βερολίνο που φιλοξενείται σε ένα παλιό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Φρίντιρχσαϊν και το μουσείο Berlin-Hohenschönhausen Memorial μέσα στα κτήρια των πολιτικών φυλακών της Στάζι, των υπηρεσιών Ασφαλείας της Ανατολικής Γερμανίας. Αυτά τα κτίρια -ορόσημα του 20ου αιώνα αντικατοπτρίζουν την εξουσία, τον έλεγχο και τη μαζική παραγωγή ενώ παράλληλα σηματοδοτούν και την ριζική αλλαγή του κοινωνικού και ηχητικού τοπίου που μας περιβάλλει.

Προπώληση: www.megaron.gr, 2107282333.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View