Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Νέοι αγρότες «όμηροι» εξαρχής

Νίκος Νικολόπουλος: Νέοι αγρότες «όμηροι» εξαρχής

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αχαιος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής: "Επί δύο περίπου χρόνια, δεκάδες νέοι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, περιμένουν το κρατικό βοήθημα για να ξεκινήσουν να αξιοποιούν τη γη τους, είτε αυτή είναι ιδιόκτητη, είτε ενοικιασμένη για να αναπτύξουν μια κανονική επαγγελματική δραστηριότητα, υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρεται σε «ομηρεία» των νέων αγροτών του αχαϊκού κάμπου, που περιμένουν με τα χρήματα του βοηθήματος να επενδύσουν στην παραγωγή τους και στη γη τους, αλλά και σε αναξιοπιστία του κράτους.

Τα ερωτήματα που θέτει είναι τα εξής:

«1. Γιατί η οικονομική ενίσχυση που θα ‘πρεπε να έχει δοθεί στους δικαιούχους από το 2016, αφότου εγκρίθηκαν οι φάκελοί τους και έτσι προχώρησαν σε ενοικίαση η και αγορά κτημάτων, πιστεύοντας ότι το κράτος -που συνεχώς υποστηρίζει την ανάγκη ενασχόλησης των νέων με τον πρωτογενή τομέα και τη μη εγκατάλειψη των χωραφιών του τόπου τους- δεν έχει δοθεί ακόμη και το Κράτος φέρεται τελικά με αναξιοπιστία;

2. Μέχρι πότε θα είναι συνολικά στη Δυτική Ελλάδα, «στο περίμενε» 250 νέοι αγρότες, κάτι που καθιστά την καθυστέρηση μείζονος σημασίας θέμα για την περιφέρεια της υπαίθρου;»"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις