Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΔΗΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2018, ΜΕ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. ΓΟΥΙΝΤΟΥΡ, ΝΤΟΝΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΑΜΑΛ ΚΛΟΥΝΕΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΕΣ

Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΔΗΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια «ιερόσυλη» υπερπαραγωγή; Φυσικά όχι, λέει η Ρώμη

Μετά τα Οσκαρ του σινεμά, τα λεγόμενα Οσκαρ του red carpet παραμονεύουν: Πλησιάζει το περιβόητο Met Gala, η πιο θεαματική πασαρέλα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, η οποία φέτος ενώνει τον Καθολικισμό με τη Μόδα, χάρη στην ακομπλεξάριστη πολιτική του ίδιου του πυρήνα της Ρωμαικοκαθολικής Εκκλησίας, του Βατικανού! Συγκεκριμένα, πάνω από 40 συλλεκτικά κομμάτια εκκλησιαστικής τέχνης θα δανείσει στο περίφημο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το Βατικανό για την έκθεση που βασίζεται στη σχέση μεταξύ της μόδας και της καθολικής εκκλησίας από 10 Μαΐου έως 8 Οκτωβρίου. Ορισμένα από τα έργα αυτά, προέρχονται μάλιστα από το σκευοφυλάκιο της Capela Sistina, όπως δακτυλίδια, τιάρες και ενδύματα που καλύπτουν μια περίοδο 15 και πλέον ποντιφικάτων ως τις αρχές του 19ου αιώνα.

Η έκθεση με τίτλο: "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination" ("Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία") θεωρείται μια από τις κορυφαίες του 2018. Παρουσιάζει δημιουργίες των οίκων Balenciaga, Dolce & Gabbana, Valentino κ.α. για να αφηγηθεί την ιστορία της μόδας μέσα από τα δόγματα και τους κώδικες της χριστιανοσύνης, που αποτελούν ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης για τους σχεδιαστές του χθες και του σήμερα.

Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε πρόσφατα σε παλάτσο της  Ρώμης όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε, η θρυλική μορφή του περιοδικού Vogue 'Αννα Γουίντουρ και ο καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάσι, "υπουργός" Πολιτισμού στην Αγία 'Εδρα.


"Η μόδα και η θρησκεία συνδέονταν πάντα με μια στενή και αμοιβαία σχέση, αποτελώντας η μια πηγή έμπνευσης και επιρροής για την άλλη", δήλωσε ο 'Αντριου Μπόλτον, διευθυντής του Costume Institute του Met. 


Πολύτιμα φορέματα εμπνευσμένα από το Βυζάντιο από τη Chanel και τους Dolce & Gabbana, ο κήπος της Εδέμ σε μια εκδοχή υψηλής ραπτικής από τον Valentino, ένας μανδύας καρδιναλίου σε βραδινή εκδοχή από τον οίκο Balenciaga... Οι εικόνες, οι ιστορίες και τα σύμβολα του Χριστιανισμού εμπνέουν τους σχεδιαστές της μόδας που δεν διστάζουν να αντλούν ιδέες από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη για τις κολεξιόν τους.

 

Με αφορμή το πολυαναμενόμενο Met Gala που προσελκύει τις μεγαλύτερες διασημότητες του κόσμου και έχει προγραμματιστεί την πρώτη Δευτέρα του Μαίου  ανοίγοντας ηχηρά την παραπάνω έκθεση, η εκδήλωση έχει γίνει πρώιμα μεγάλη διεθνής είδηση αφού συνδέει «άγια» αντικείμενα με την εξέλιξη της μόδας. Oπως ανέφερε η «σιδηρά κυρία» της αμερικάνικης Vogue και co- chair του Met Gala Αννα Γουίντουρ «Επιθυμώ οι καλεσμένοι μας να καταλάβουν τη σημασία της έκθεσης. Φυσικά το πάρτι έχει πάντα πλάκα, επειδή κοιτάζεις τι φορέθηκε γύρω σου, όμως θα ήθελα οι προβολείς να πέσουν κυρίως στην έκθεση. Μέρος της δύναμης της Καθολοικής Εκκλησίας είναι και το πώς δείχνουν, το πώς είναι ντυμένοι. Εχουν απίστευτη παρουσία. Είμαστε περήφανοι από τη σύνθεση της διοργάνωσης και το διαφορετικό κοινό στο οποίο απευθύνεται».

Oπως γνωστοποιήθηκε η Γουίντουρ θα είναι οικοδέσποινα του event μαζί με τις Ντονατέλα Βερσάτσε και Αμάλ Κλούνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View