Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Χίλιες… & μια γεύσεις!

Χίλιες… & μια γεύσεις!

Με την επιμέλεια της Ανδριάνας Φοή

Το να διαλέξει κανείς εστιατόριο και το τι θα φάει κανείς στο Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μοιάζει με τον γύρο του κόσμου σε 80 και πλέον προορισμούς.

Όλα προσφέρονται, από street food έως τριάστερα εστιατόρια Michelin.

Σίγουρα κυριαρχεί η Ασιατική κουζίνα σε όλες τις εκδοχές, Κινέζικη, Ταιβανέζικη, sushi αλλά και η Fusion εκδοχή της.

Ο επισκέπτης θα γευθεί ποικιλία από μύδια με συνοδεία σπάνιας βελγικής μπύρας, ψητά κρέατα ψημένα σε στυλ Λατινοαμερικάνικης κουζίνας, Ιταλικές λιχουδιές με φρέσκια μοτσαρέλα που τυροκομείται επί τόπου ή φρέσκα μακαρόνια που στεγνώνουν μπροστά του για να μαγειρευτούν εντός ολίγων λεπτών.

Θα πιεί τσάι διαλέγοντας ανάμεσα από δεκάδες γεύσεις σερβιρισμένο σε επίχρυσα σαμοβάρια ή σε μασίφ σκαλισμένες ασημένιες τσαγιέρες, έργα τέχνης της αργυροτεχνίας.

Και όσο για τα γλυκά, ακόμα και ένα μικρό σοκολατάκι ποτέ δεν παρουσιάζεται με τον απλό τρόπο, αλλά περίτεχνα και φαντασμαγορικά!

Τα περισσότερα και καλύτερα εστιατόρια βρίσκονται μέσα στα ξενοδοχεία όπου μπορεί να σερβιριστεί και αλκοόλ.

 

Μετά από τις λίγες μέρες που βρέθηκα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο  Αμπού Ντάμπι σας προτείνω να επισκεφθείτε, οπωσδήποτε το Emirates Palace, το οποίο είναι το διαμάντι στο στέμμα των ξενοδοχείων της περιοχής και αξίζει να πιείτε ένα απογευματινό τσάι από τα επίχρυσα σαμοβάρια, να δειπνήσετε στο Ασιατικό Hakkasan, έχοντας θέα τους φωτισμένους Ettihad Tower ή να απολαύσετε συλλεκτικά ρούμι καπνίζοντας ένα πούρο στο φημισμένο Havana Club.

Άλλες επιλογές το Belgian Cafe στο Intercontinental με βραδιές προσφορών unlimited ποικιλίας μυδιών και μπύρας, το lounge cafe του Yas Hotel με θέα την πίστα της Formula και το Asia De Cuba on the beach, για να χορέψετε στην πίστα του μέχρι το πρωί.

 

Επίσης,  αξίζει να επισκεφθείτε το νέο μουσείο του «Λούβρου» στο Αμπού Ντάμπι, επίτευγμα τεχνολογίας και αισθητικής και να πάρετε το απεριτίφ σας στο εστιατόριό του, θαυμάζοντας το ηλιοβασίλεμα.

Στο Ντουμπάι, σας προτείνω μια μεγάλη βόλτα στο Dubai Marina ή το Μαϊάμι της Ανατολής όπου μπορείτε να φάτε ελληνικά στο μοντέρνο Eat Greek, ασιατικά στο Pei Wei Asian Diner, αργεντίνικα στο Toro Toro, αλλά και ότι άλλο μπορεί να ζητήσει γαστρονομικά ο σύγχρονος ταξιδιώτης.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το γιγαντιαίο Dubai Mall που φιλοξενεί πίστα σκι, aquarium με καρχαρίες και τον περίφημο Dubai Dino, τον ατόφιο σκελετό ενός γιγαντιαίου δεινόσαυρου μοναδικού στο είδος του.

Στο ενδιάμεσο διάλλειμα, γευματίστε στο Texas de Brazil, όπου σούβλες με ψητά κρέατα όλων των ειδών και όλων των τρόπων κοπής θα περνούν συνεχώς από το τραπέζι σας μέχρι να γυρίσετε το σουβεράκι σας με το NO και πιείτε καφέ στο γαλλικό La Duree ή στο σικάτο Café Armani.

Texas de Brazil

Texas de Brazil

Texas de Brazil

Και για το τέλος ανεβείτε στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, Burj Khalifa, ύψους 828 μέτρων, όπου στον 122ο όροφο βρίσκεται το εστιατόριο  Atmosphere και δειπνήστε στην κυριολεξία στην κορυφή του κόσμου!

ΜΥΔΙΑ ME ΚΡΑΣΙ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα και 30’–Δυσκολo

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

·         3 kg μύδια
·         1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
·         1 ½  κρεμμύδι λευκό κομμένο σε ροδέλες
·         ½ φινόκιο μικρό ψιλοκομμένο
·         4 σκ. σκόρδου σε λεπτές ροδέλες
·         30 γρ. βούτυρο
·         100 ml κρέμα γάλακτος
·         ½  κρεμμύδι λευκό κομμένο σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
·         10 μικρές ντοματούλες κομμένες στην μέση (για το σερβίρισμα)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζουμε τα μύδια και χρειάζεται πάνω από μία ώρα για την ανωτέρω ποσότητα.

Στις συνταγές όταν διαβάζουμε «μύδια καθαρισμένα», εννοούνται τα όστρακα καθαρισμένα αφού έχει αφαιρεθεί ο «βύσσος» δηλαδή το μαλλί. Ο καλύτερος τρόπος καθαρίσματος είναι με συρματόβουρτσα.  Αφού φορέσουμε γάντια, τρίβουμε καλά το όστρακο από τον βύσσο και μετά το ξεπλένουμε.

Σοτάρουμε στην κατσαρόλα με  το βούτυρο  σε μέτρια φωτιά το  κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (όχι να ξανθύνει). Προσθέτουμε όλα τα υλικά, ρίχνοντας τα μύδια τελευταία.

Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 8’-9’.

Αποσύρουμε  από τη φωτιά, προσθέτουμε το ½ κρεμμύδι σε ροδέλες, τις ντοματούλες και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και με λίγο από το ζουμί.

Συνοδεύουμε με φετούλες  ζεστού ψωμιού  που έχουμε φρυγανίσει .

Tip

Το ζουμί που θα μας περισσέψει είναι νοστιμότατο  και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαγειρέψουμε ένα νηστήσιμο  ριζότο.

Τι πίνουμε;

Μία αρωματική Μαντινεία από το κτήμα Τσέλεπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life