Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάραδρος και Ξυλοκέρα οι επόμενοι χείμαρροι που καθαρίζονται από το δήμο Πατρέων - ΒΙΝΤΕΟ

Χάραδρος και Ξυλοκέρα οι επόμενοι χείμαρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Για τον κίνδυνο πλημμυρών

Ο δήμος Πατρέων υπέγραψε σύμβαση για να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού σε δύο χειμάρρους που κρίνονται ως επικίνδυνοι κάθε φορά που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπουν σκαπτικά μηχανήματα σε Χάραδρο και Ξυλοκέρα έτσι ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινομενα στις παρόχθιες περιοχές.

Στην κοίτη του Χάραδρου εκτός των άλλων ποταμών και χειμάρρων θα μπουν για τα καλά οι μπουλντόζες του δήμου της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα, τα συνεργεία αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης φερτών υλικών από το χείμαρρο που έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους κατοίκους του Προαστίου Πατρών και της παραλίας Δάφνες. Παράλληλα  αναμένεται να γίνουν εργασίες κατασκευής χωμάτινων τοιχίων αντιστήριξης στις όχθες του Χαράδρου, ώστε η παρέμβαση να έχει διάρκεια και να αρθεί κατά το δυνατόν η επικινδυνότητα υπερχείλισης του χειμάρρου.

Τα δημοτικά συνεργεία έχουν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε καθαρισμούς όλων των χειμάρρων και υδατορεμάτων του Δήμου, όπως, Παναγίτσα, Μείλιχος, Μανωλιάς, Φιλοθέη, Ξεροπόταμος, Ξυλοκέρα, Μαλαμαμούτης, και άλλοι ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένονται πιο μόνιμες παρεμβάσεις δεδομένου και μηχανολογικού εξοπλισμού που θα επιστρατευθεί .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις