Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσο επηρεάζει η πρόσβαση στην τεχνολογία την εξέλιξη της ζωής μας; Δείτε τα αποτελέσματα μιας βιωματικής άσκησης

Πόσο επηρεάζει η πρόσβαση στην τεχνολογί...

Privilege walk - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τελικά πόσο επηρεάζουν οι συνθήκες ζωής μας και η πρόσβαση στην τεχνολογία την εξέλιξη της ζωής μας ;

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο παίζει από σήμερα στον ευρύτερο κόσμο των social media με σκοπό να αναδείξει το ψηφιακό χάσμα καθώς και τις άνισες διακρίσεις που έχει επιφέρει στους ανθρώπους. Στο βίντεο καταγράφεται μια βιωματική άσκηση μεταξύ ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών και διαφορετικής βεβαίως κοινωνικής κατάστασης .

Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής, με ένα συντονιστή απέναντι τους και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ο συντονιστής διαβάζει φράσεις οι οποίες τους αφορούν με θέματα την πρόσβαση και σχέση τους με τεχνολογία και γνώση. Αν σχετίζονται προχωρούν σε δυο βήματα μπροστά ή παραμένουν στο ίδιο σημείο. Με την ολοκλήρωση των φράσεων σχηματίζεται μια εικόνα με άλλους να έχουν προχωρήσει περισσότερο κι άλλους λιγότερο, άλλοι δηλαδή πιο μπροστά κι άλλοι πιο πίσω, με αίτια που δεν σχετίζονται με την πραγματική αξία των ανθρώπων αλλά με τις συνθήκες που μεγάλωσαν και ζουν. Οι ευκαιρίες που δεν είναι για όλους ίδιες, με άλλους πιο ευνοημένους και άλλους καθόλου, μια κατάσταση θλιβερή και απαισιόδοξη, ωστόσο πραγματική και άτυπα αποδεκτή, που φέρει τους ανθρώπους τελικά σε τόσο διαφορετικές άνισες θέσεις.

Παρακολουθήστε το ακόλουθο video με τη βιωματική άσκηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Cosmote:

Το privilege walk, εφαρμόζεται σε σχολεία και πανεπιστήμια παγκοσμίως για λόγους κοινωνικούς ώστε να αποδείξει με πρακτικό τρόπο μέσω της πραγματικής εικόνας τι σημαίνει ο όρος ανισότητα . Ένας όρος που αν η χρήση του είναι περισσότερο από ποτέ σε ισχύ τώρα αποκτά και εικόνα μέσω της αναπαράστασης, προβάλλοντας μορφές της όπως οικονομικές , ταξικές, φυλετικές κτλ οι οποίες δρουν σχεδόν παντού ανάμεσα μας .

Με αυτόν τον τρόπο η Cosmote θέλησε να προβάλει και να αναδείξει το θέμα του ψηφιακού χάσματος , όπως και την επιτακτική ανάγκη γεφύρωσης με τρόπους και πρωτοβουλίες σε τομείς που ειδικεύεται. Οι τρόποι είναι η τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα, ώστε κάποιοι από τους πιο ευαίσθητους και καθοριστικούς τομείς όπως, η εκπαίδευση, η υγεία, η επιχειρηματικότητα να ενισχυθούν, μέσω υιοθέτησης προσιτών πρακτικών και digital λύσεων. Όπως και ο τομέας της τηλεϊατρικής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής , αποτελεί αναμφισβήτητα εκτός από ένα μικρό θαύμα και μια επιτακτική ανάγκη της καλύτερης δυνατής χρήσης της μέσω της τεχνολογίας και της πρόσβασης σε αυτήν από όλους . Ίσως μια ευκαιρία για μια καλύτερη κοινωνία με ευκαιρίες για περισσότερους μέσω αυτής της πιο προσιτής πλέον πρόσβασης .

 

 

Αμαλία Δημητροπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις