Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (No 81): Ο 6ος ναός για τον Αγιο Ανδρέα θα ανεγερθεί στην οδό Τσαμαδού

Αποκλειστικό (No 81): Ο 6ος ναός για τον...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Επεται και συνέχεια στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου

Ακόμα μια εκκλησία θα αποκτήσει η Πάτρα προς τιμήν του πολιούχου της Αποστόλου Ανδρέα. Αυτό έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ μετά από σχετική ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Πολεοδομίας, που δέχτηκαν το αίτημα κατοίκων της οδού Τσαμαδού.

Ως γνωστόν τον περασμένο Ιούνιο έγιναν τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, του Συλλόγου Ορθοδόξου εξωτερικής Ιεραποστολής ο «Πρωτόκλητος», που βρίσκεται στην οδό Μιαούλη 68.

Είναι ο 6ος Αγιος Ανδρέας στην Πάτρα και τρίτος στη γειτονιά, αφού εκτός από τον Αγιο Ανδρέα στην Εγλυκάδα, τον της Kαθολικής κοινότητας και τον της Αγγλικανικής, έχουμε τον παλιό και τον νέο ναό λίγα μέτρα πιο κάτω.

Οι κάτοικοι της οδού Τσαμαδού δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και έστειλαν την πιο κάτω ενυπόγραφη αίτησή τους σε όλες τις εκκλησιαστικές αρχές της Πάτρας και της χώρας.

«Καταλαβαίνουμε όλοι πως ο Μιαούλης λεγόταν Ανδρέας και υπήρξε σημαντικός λόγος για να φτιαχτεί κι άλλος Αγιαντρέας στην οδό, αλλά πρέπει να υπολογίσετε όλοι και τις θρησκευτικές ανάγκες των κατοίκων της Τσαμαδού. Ναι μεν ο Τσαμαδός λεγόταν Αναστάσιος, αλλά δεν είναι πιασάρικο το όνομα Αναστάσιος, χώρια πως ήταν Πέρσης. Ετσι προτείνουμε η νέα μας εκκλησιά στην Τσαμαδού να είναι αφιερωμένη στον Απόστολο Ανδρέα, πολιούχο της Πάτρας, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση, περπατούσε στην Τσαμαδού εκείνα τα χρόνια», αναφέρεται στην επιστολή.

Η νέα εκκλησία θα λέγεται Απόστολος Ανδρέας ο Z’, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, υπάρχει ήδη αίτημα από κατοίκους της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, για να φτιαχτεί κι εκεί εκκλησία Αγίου Ανδρέα, άγνωστο όμως αν θα τιμάται η μνήμη του Αποστόλου μας ή του επιφανούς πολιτικού άνδρα, που σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, λατρεύεται ως θεότητα.

Το κείμενο είναι troll. Δείτε κι άλλα:

Αποκλειστικό (No 80): Οριστικό τέλος στις τσούχτρες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα