Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

42.000 EIΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΙΛΕΡ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ" ΜΕ ΤΗ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΡΕΝΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

42.000 EIΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟ...

Στην Πάτρα είδαμε ακόμα "Πινακίδες", "Μορφή του νερού", "Μαζί ή τίποτα", "Lady Bird"

Το φιλμ «Red Sparrow – Κόκκινο Σπουργίτι» του Φράνσις Λόρενς με την 28χρονη Τζένιφερ Λόρενς στο κεντρικό ρόλο τα πήγε αρκετά καλά στα ελληνικά ταμεία το 4ήμερο της πρεμιέρας του (1η με 4 Μαρτίου 2018) φτάνοντας όπως διαβάσαμε στο flix.gr, σε 100 αίθουσες πανελλαδικά τα σχεδόν 42.000 εισιτήρια.

Η καλογυρισμένη ταινία που διαθέτει και αρκετή βία αλλά και σκηνές γυμνού της Τζένιφερ Λόρενς, η οποία εμφανίζεται πιο θελκτική και σέξι από ποτέ, στο ρόλο μίας πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι που μετά από ένα…ατύχημα επί σκηνής, θα βρεθεί να «εκπαιδεύεται» για «κόκκινο σπουργίτι», δηλαδή νεαρή κατάσκοπο που χρησιμοποιεί το σώμα της για να παραπλανά «αντιπάλους» και να μαθαίνει κρατικά μυστικά για την χώρα της, την Ρωσία, τράβηξε το κοινό και βλέπεται με ενδιαφέρον. Ωστόσο από ένα σημείο και μετά η πλοκή λίγο μπερδεύεται, το ενδιαφέρον λίγο μειώνεται αν και είναι αλήθεια ότι ως ταινία του είδους του σέξι κατασκοπευτικού θρίλερ, τα καταφέρνει χάρη και στην παρουσία της Λόρενς, του συμπρωταγωνιστή της Τζόελ Έντγκερτον, του Ματίας Σενέρτς και της πάντα σπουδαίας Σαρλότ Ράμπιλνγκ που ως αυστηρή και «αθυρόστομη» εκπαιδεύτρια κλέβει την παράσταση.

Το φιλμ στην Πάτρα προβάλλεται στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε. Στις ΗΠΑ η ταινία το περασμένο σαββατοκύριακο που ξεκίνησε να παίζεται, ήρθε 2η πίσω από τον σαρωτικό «Μαύρο Πάνθηρα» της Μάρβελ, με 18 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Πάντως το ενδιαφέρον των Ελλήνων σινεφίλ και των Πατρινών κρατούν και οι Οσκαρικές ταινίες, όπως οι «Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» που ξαναπαίζεται στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε (έχει φτάσει συνολικά τα 90.000 εισιτήρια σε όλη τη χώρα), η «Μορφή του Νερού» που κέρδισε 4 Όσκαρ, ανάμεσα τους και καλύτερης ταινίας & σκηνοθεσίας για τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (έχει φτάσει τα 70.000 εισιτήρια πανελλαδικά) και η «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ, που ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ, ένα πολύ τρυφερό φιλμ με κομμάτια από την εφηβεία όλων μας, με την εξαιρετική Σαόρσι Ρόναν, την επίσης πολύ καλή Λόρι Μέτκαλφ στο ρόλο της μητέρας της και τους Τρέισι Λετς, Τιμοτέ Σαλαμέ και Λούκας Χέτζες. Το «Lady Bird» που αξίζει να δείτε, παίζεται στην Πάτρα, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και πανελλαδικά σε 17 αίθουσες έκοψε 6.000 εισιτήρια στο 4ήμερο της πρεμιέρας του, από την περασμένη Πέμπτη 1η Μαρτίου.

Το «Black Panther» ήδη πλησίασε σε 3 εβδομάδες τα 125.000 εισιτήρια ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι  το «Μαζί ή Τίποτα» του Φατίχ Ακίν με την Νταιάν Κρούγκερ που στην Πάτρα παίζεται στις 21.45 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, συγκεντρώνει αρκετούς σινεφίλ και έχει φτάσει σε 18 αίθουσες πανελλαδικά, σε 3 εβδομάδες τα σχεδόν 28.000 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture