Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστικές αναπλάσεις σε Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Νέα πρόσκληση

Αστικές αναπλάσεις σε Δήμους της Περιφέρ...

Μέχρι τις 31 Μαΐου η προθεσμία των Δήμων να καταθέσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια

Τα αναπτυξιακά τους σχέδια για ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω της νέας πρόσκλησης που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση που αφορά παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε πόλεις της Περιφέρειας εκτός αυτών που εντάσσονται σε περιοχές στρατηγικών ΟΧΕ και ΒΑΑ, όπως είχε δεσμευτεί εντός 15νθημερου, αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας και συνεχίζει:

Με τη νέα πρόσκληση προβλέπονται αστικές αναπλάσεις ιστορικών και εμπορικών κέντρων, πεζοδρομήσεις, παρεμβάσεις για τη μείωση του φαινομένου της θερμικής αστικής νησίδας για την βελτίωση του βιοκλίματος σε αστικές περιοχές, ποδηλατόδρομοι, αστικός εξοπλισμός.

Ο συνολικός προϋπολογισμός συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 8.000.000,00 €.

Δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να καταθέσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια μέχρι τις 31 Μαΐου 2018.

 

«Οι αστικές αναπλάσεις που υλοποιήσαμε με τους Δήμους στο προηγούμενο πρόγραμμα και αυτές που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε αυτό, είναι το καλύτερο παράδειγμα αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιούμε στην Περιφέρειά μας και αφορά  κάθε της γωνιά. Η συνεργασία με τους Δήμους δημιουργεί θετικά αποτελέσματα. Οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης αποδεικνύουν τις δυνατότητες που διαθέτουν για έργο. Δουλεύουμε για να ενώνουμε υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, με τη διαβούλευση, τη συνεργασία, την ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων και συνεχίζουμε» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

 

Οι νέες παρεμβάσεις έρχονται σε συνέχεια των Ολοκληρωμένων  Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, οι οποίες αφορούν το Μεσολόγγι και Αιτωλικό, καθώς και αυτή του Πύργου Κατάκολου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, έρχονται σε συνέχεια των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (ΒΑΑ) που αφορούν την Πάτρα και το Αγρίνιο, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε φάση υλοποίησης.

 

Επίσης, ακολουθούν τις αστικές αναπλάσεις σε δέκα Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που –όπως προ ημερών ανακοινώθηκε- μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης. Είναι συνολικού ύψους  16.429.644.38 €, κι έχουν ενταχθεί έπειτα από  την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν από τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας).

 

Το σύνολο των Αστικών Αναπλάσεων σε συνδυασμό με τις Ολοκληρωμένες  Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και τις  Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις (ΒΑΑ)  έχουν στόχο την αναπτυξιακή προοπτική και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Συνολικά ο προϋπολογισμός που διατίθεται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 ξεπερνά τα 110.000.000 ευρώ και ειδικότερα για τις Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) ανέρχεται ενδεικτικά στο ποσό των 49.800.000 ευρώ από το ΕΤΠΑ και 1.400.000 ευρώ από το ΕΚΤ, ενώ για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), ανέρχεται ενδεικτικά στα 58.500.000 ευρώ από το ΕΤΠΑ και 1.400.000 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις