Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σώμα Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Πάτρας

Το Σώμα Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού ...

Πραγματοποίησαν εκπαιδευτική δράση

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Τα μέλη των Σαμαρειτών πραγματοποίησαν δύο επισκέψεις στο Σχολείο και ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους για την ιστορία, το σκοπό, την αποστολή και τους τομείς δραστηριοποίησης του Σώματος, που περιλαμβάνουν κινητοποίηση  και  επέμβαση  σε  αποστολές  έρευνας  και  διάσωσης, κινητοποίηση  και  επέμβαση σε  αποστολές  αντιμετώπισης  καταστροφών, υγειονομική κάλυψη  σε  πάσης  φύσεως  αθλητικούς  αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, οργάνωση δεντροφυτεύσεων  και καθαριότητα  των ακτών  με  υποβρύχιο  καθαρισμό.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες Γιάννης Σπηλιόπουλος, Κωνσταντίνα Μυρωδιά, Διονύσης Αυγουστάτος και Βασίλης Κουτρομάνης με τη χρήση ενεργητικών και βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας μετέδωσαν στους εκπαιδευόμενους πρακτικές γνώσεις σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών, που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως τραυματισμών, αλλά και για την αντιμετώπιση καταστάσεων που χρήζουν καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούν θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την αρχηγό του Σώματος κ. Ανδριάνα Φιλοπούλου, καθώς και τους εθελοντές εκπαιδευτές για την ανταπόκριση, την άρτια, διαφωτιστική και άκρως ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση που πραγματοποίησαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις