Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται κακοκαιρία από αύριο και στη Δυτική Ελλάδα - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Σε επιφυλακή ο Δήμος Πατρέων

Έρχεται κακοκαιρία από αύριο και στη Δυτ...

Κακός καιρός όλο το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία και στην Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ΕΜΥ:


Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από το μεσημέρι έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και σταδιακά τα νησιά της βόριου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται από το βράδυ της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν την Κυριακή τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα, τα καιρικά φαινόμενα εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές θα επηρεάσουν βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και τα από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Κυριακή σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα).

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα χιονίσει σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-600 μέτρα).

ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ σταδιακά και μέχρι τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από τις μεσημβρινές ώρες, μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα παρουσιαστούν στα Ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα, τα φαινόμενα τα όποια θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μετρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μετρα) και της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μετρα).

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μετρά), της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός στην Πάτρα το Σάββατο θα είναι βροχερός, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για την Κυριακή.

Δείτε εδώ

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές & καταιγίδες – Θυελλώδεις ανέμους) από αύριο Σάββατο 24/02/2018 μέχρι και την Δευτέρα 26/02/2018 ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πιο συγκεκριμένα, συνιστά στους πολίτες:

•    Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

•    Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•    Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων το προσωπικό του Δήμου Πατρέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις