Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν οι Χαιρετισμοί στην Παναγία - Δύο ακολουθίες στο ναό της Παντάνασσας

Πάτρα: Ξεκινούν οι Χαιρετισμοί στην Πανα...

Στις 17.30 με τη χορωδία και στις 19.30 με τους ιεροψάλτες

Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία, μία πανέμορφη, υποβλητική υμνωδία που ο κάθε πιστός χαίρεται ιδιαίτερα να ακούει να ψάλλεται στη διάρκεια της μεγάλης Τεσσαρακοστής, ξεκινούν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Η α’ στάση των Χαιρετισμών θα ψαλλεί  με κατάνυξη και ευλάβεια σε όλους τους ιερούς ναούς. Όπως ανακοινώθηκε στην ενορία του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα ψάλλονται στους Χαιρετισμούς δύο ακολουθίες. Η πρώτη θα ξεκινά στις 17.30 το απόγευμα με τη συμμετοχή της τετράφωνης ανδρικής χορωδίας του ναού «Γεώργιος Τριάντης» με χοράρχη τον Θόδωρο Χαλκιόπουλο και η δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών στις 19.30 το απόγευμα με την συμμετοχή των ιεροψαλτών του ναού. Οι Χαιρετισμοί με τα ωραία βαθιά νοήματα τους θα συνεχιστούν για τις επόμενες πέντε εβδομάδες (ολοκληρώνονται με την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου).

Να σημειώσουμε ότι στον ιστορικό, μεγαλοπρεπή ιερό ναό της Παντάνασσας, όπως ανακοίνωσε και ο εφημέριος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, την Κυριακή Β’ Νηστειών, στις 4 Μαρτίου 2018 στις 18.00 θα τελεστεί ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους ιερείς της Παντάνασσας και άλλους ιερείς.

Όσο για τον Β’ Κατανυκτικό εσπερινό αυτή την Κυριακή της Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.00 το απόγευμα θα τελεστεί παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στον ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις