Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Αθήνα ο βραβευμένος Τούρκος σκηνοθέτης Σεμίχ Καπλάνογλου

Έρχεται στην Αθήνα ο βραβευμένος Τούρκος...

Για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, «Σπόρος» - Παίζει ο Ζαν Μαρκ Μπαρ

O βραβευμένος Τούρκος σκηνοθέτης με τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου, Σεμίχ Καπλάνογλου, έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Σπόρος» τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Μάλιστα ο Σεμίχ Καπλάνογλου δημιουργός του φιλμ «Μέλι», θα δώσει και συνέντευξη Τύπου, στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας στο βιβλιοπωλείο Ιανός (στην οδό Σταδίου 24 στην Αθήνα) ενώ για τις 22.00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί να γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Σπόρος» στην αίθουσα Άστυ.

Η ταινία θα βγει στους Ελληνικούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 σε διανομή της Ama Films.

Για τον “Σπόρο”:

Δύο άνδρες στο κοντινό, πλην απροσδιόριστο μέλλον. Τι αναζητούν ο καθηγητής γενετικής σπόρων Δρ. Έρολ Έριν και ο επιστήμονας Τζεμίλ Ακμάν, που παράτησε μια λαμπρή καριέρα και ότι άλλο ήξερε, σε μια απαγορευμένη ζώνη που ονομάζεται Νεκρή Γη;

Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο σημαντικό Φεστιβάλ του Σεράγεβο. Προβλήθηκε και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, στο Φεστιβάλ του Τόκυο και σε άλλες διοργανώσεις. Πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής Γάλλος ηθοποιός Jean-Marc Barr, ο οποίος είχε παίξει προ περίπου 30 ετών στο φιλμ «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Όπως γράφτηκε, ο Ζαν Μαρκ Μπαρ δίνει εδώ στο φιλμ «Σπόρος» την πιο δυνατή ερμηνεία της καριέρας του.

Ο Σεμίχ Καπλάνογλου είναι ένας από τους σημαντικότερους σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου.

Κέρδισε διεθνή αναγνώριση με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αυγό (2007), η οποία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Καννών. Το 2008, η ταινία του Γάλα έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και κέρδισε διεθνή βραβεία, όπως το Βραβείο FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης.

Το Μέλι (2010), που αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Γιουσούφ», κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε του ίδιου έτους.

*Ενδεχομένως να δούμε τον "Σπόρο" και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture