Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο Ν. Καββαδίας μας φέρνει τον Μάρτιο τα «Mountain» και «Άφτερλωβ»

Πάτρα: Ο Ν. Καββαδίας μας φέρνει τον Μάρ...

Στις 14 και 21 Μαρτίου 2018 αντίστοιχα στο Πάνθεον

Πάνω από 100 σινεφίλ παρά το βροχερό, κρύο βράδυ της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018 έσπευσαν στην προβολή της ταινίας «Zama» από την Αργεντινή σε σκηνοθεσία Λουκρέσια Μαρτέλ με τους Λόλα Ντουένιας, Ντανιέλ Χιμένεζ Κάτσο και Ντανιέλ Βερονέζε που διοργάνωσε η ομάδα Γυμνός Οφθαλμός του Νίκου Καββαδία στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στην Πάτρα. Όπως μάθαμε η ιδιαίτερη αυτή ταινία που το στόρι της εκτυλίσσεται στα τέλη του 18ου αιώνα, σε μια απομακρυσμένη αποικία της Λατινικής Αμερικής, άρεσε στους Πατρινούς σινεφίλ.

Ο Νίκος Καββαδίας που όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει ξαναρχίσει να δημιουργεί μία «συμπαγή» παρέα κινηματογραφόφιλων που τον ακολουθεί πιστά και που αναμένεται να αυξηθεί στις επόμενες προβολές, έχει ετοιμάσει να μας φέρει 2 ακόμη ξεχωριστές ταινίες στη 2η αίθουσα του Πάνθεον μέσα στο μήνα Μάρτιο. Η πρώτη θα είναι μία Αυστραλέζικη ταινία, ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Τζένιφερ Πίντομ από την Καμπέρα που ήδη προβλήθηκε σε Αθήνα (στην αίθουσα Μικρόκοσμος στην Λ. Συγγρού) και σε Θεσσαλονίκη σε διανομή της NeoFilms, το «Mountain» που μας ταξιδεύει σε δέκα βουνοκορφές ανά τον κόσμο και έχει για αφηγητή τον Αμερικανό ηθοποιό Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος είναι και υποψήφιος φέτος για το Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για το «The Florida Project» που είχε παιχθεί την Πρωτοχρονιά στο Πάνθεον.

Το «Mountain» που δείχνει την γοητεία και επιρροή που ασκούν στον σύγχρονο, ατρόμητο άνθρωπο, οι ψηλότερες και πλέον απρόσιτες βουνοκορφές του πλανήτη, θα παιχθεί στις 14 Μαρτίου 2018 ενώ την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 ο Γυμνός Οφθαλμός προγραμματίζει την προβολή της δραματικής κομεντί «Άφτερλωβ» σε σκηνοθεσία του Στέργιου Πάσχου με την Ηρώ Μπέζου και τον Χάρη Φραγκούλη που είχε ξεχωρίσει στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο κερδίζοντας το βραβείο νεότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβολή στην Πάτρα θα γίνει και με την βοήθεια και πιθανόν και την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη, ο οποίος και εκτίμησε την αγάπη και ενδιαφέρον του Νίκου Καββαδία και της ομάδας του Γυμνού Οφθαλμού για το φιλμ. Την ταινία είχε διανείμει στις Ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2017 (τον Μάιο) η εταιρεία Strada. To φιλμ διακρίθηκε και στο 57ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Διάρκεια 94 λεπτά.

*Τέλος η προβολή του "Mountain" θα γίνει και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πάτρας.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture