Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεσηκωμός στο Αγρίνιο για τους πλειστηριασμούς

Ξεσηκωμός στο Αγρίνιο για τους πλειστηριασμούς

FG

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοαναρνανίας συνδιοργανώνει αυτή την ώρα με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αγρινίου ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στις κατασχέσεις της λαϊκής πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και στις καταθέσεις των λαϊκών νοικοκυριών.

«Αγωνιζόμαστε για να ληφθούν μέτρα  πλήρους προστασίας τους με την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου» τονίζουν μεταξύ άλλων  οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία.

Και  απαιτούν:
• Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
• Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
• Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
• Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
• Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
• Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.»

Το «χρονοδιάγραμμα» που έχουν θέσει οι δανειστές στις τράπεζες, με την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν προβλέπει 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια. Από την αποτελεσματική έκβαση των πλειστηριασμών θα κριθεί αν οι τράπεζες προσεγγίσουν τον στόχο που έχει τεθεί από την ΕΚΤ για τουλάχιστον 3.000 πράξεις έως τον προσεχή Απρίλιο.

Οι πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι

Συνολικά πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι είναι μόλις 130, ενώ εσχάτως άρχισαν να πιστοποιούνται συμβολαιογράφοι της επαρχίας. Το πρόβλημα με την επαρχία αντιμετωπίστηκε, μεν, με την παροχή δυνατότητας μεταφοράς του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού σε συμβολαιογράφο της πρωτεύουσας, αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται να βεβαιωθεί προηγουμένως ότι δεν υπάρχει τοπικός πιστοποιημένος συμβολαιογράφος.

Τα πράγματα είναι καλύτερα σε Αθήνα και Πειραιά, όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό που να διαφοροποιείται η συνολική εικόνα.

Και η εφορία από Πρωτομαγιά στο «χορό»

Από την Πρωτομαγιά, η εφορία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στήνει στα έντεκα μέτρα 73.000 φορολογουμένους.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους, τέλη και φοροπρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας. Είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νιώθουν ήδη τον κλοιό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να σφίγγει απειλητικά γύρω τους.

Όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν να βγαίνουν στο «σφυρί» καθώς αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο.

 

 

ΠΗΓΗ agriniosite.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις