Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο γενικευμένο "ΝΤΟΥ" μεταναστών το Σάββατο του καρναβαλιού στο νέο λιμάνι της Πάτρας

Νέο γενικευμένο "ΝΤΟΥ" μετανασ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Την Κυριακή επικράτησε ησυχία

Άλλη μια σφοδρή επίθεση δέχθηκε το τελευταίο Σάββατο του πατρινού καρναβαλιού το νέο λιμάνι της Πάτρας αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έντασης από τους αλλοδαπούς που παραμένουν στη λιμενική ζώνη. Οι μικρές ενισχύσεις που δέχθηκαν πρόσφατα σε προσωπικό οι λιμενικοί της Πάτρας, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά στο παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το νότιο λιμένα.

Ενάμιση μήνα μετά την έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου, που έγινε στο κτίριο του Οργανισμού Λιμενος Πατρών, για το μεταναστευτικό, οι έφοδοι των αλλοδαπών στα κάγκελα του νέου λιμανιού εξακολουθούν να προκαλούν πονοκέφαλο στους λιμενικούς.

Το Σάββατο του καρναβαλιού επικράτησε ένταση όταν πολυάριθμες ομάδες μεταναστών πέρασαν με ευκολία τα κιγκλιδώματα του νέου λιμένα και έφθασαν μέχρι τον φράχτη του ISPS απ΄όπου απωθήθηκαν μετά από μεγάλη κινητοποίηση των λιμενικών.

Γενικότερα την εβδομάδα που πέρασε η παρουσία των μεταναστών στη λιμενική ζώνη ήταν υποτονική με εξαίρεση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή δεν σημειώθηκαν επιθέσεις στον νότιο λιμένα.

Οι λιμενικοί έχουν ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό αλλά και πάλι δεν μπορούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις στην τεράστια πρόσοψη του λιμανιού και έτσι όπως εφορμούν οι αλλοδαποί ανα ομάδες από διάφορα σημεία.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης, παρουσίασαν στις 13 Ιανουαρίου στον γενικό γραμματέα Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Τζανέτο Φιλιππάκο, οι εκπρόσωποι του ΟΛΠΑ, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε εκείνη τη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο νέο λιμάνι τα οποία ενισχύθηκαν, με σκοπό να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους μετανάστες.

Όλοι οι εμπλεκόμμενοι παραδέχθηκαν ότι υπάρχει αυξημένη πίεση, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα υπό έλεγχο και διαχειρίσιμα. Οι εικόνες ωστόσο που έχουν καταγραφεί από κάμερες αλλά ακόμη και λιμενικούς με κινητά τηλέφωνα, δειχνουν ότι τα πράγματα είναι οριακά, ενώ έχουν σημειωθεί και αρκετοί τραυματισμοί λιμενικών κατά τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των αλλοδαπών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις