Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για το «REQUIEM», για το «Πλήρωμα 94» - Όπως το έζησα, εγώ το νέο μέλος

Για το «REQUIEM», για το «Πλήρωμα 94» - ...

Της Αγγελική Κασκαρά

Η ζωή αληθινά είναι όμορφη γιατί επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως για εμάς φέτος την συμμετοχή, την τελευταία πραγματικά στιγμή, στο Πατρινό Καρναβάλι με το “Πλήρωμα 94”. Στο λεξικό η λέξη ''πλήρωμα” χαρακτηρίζεται ως το σύνολο των ατόμων που επιβαίνει  σε ένα μεταφορικό μέσο εάν κατά τη μετακίνησή του χρειάζεται τουλάχιστον πάνω από ένα άτομο και ειδικότερα, το προσωπικό εκτός από τον επικεφαλής.

Το 94, λοιπόν, με το οποίο αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στον κόσμο του καρναβαλιού, ήταν ένα πραγματικό “πλήρωμα” και γι’ αυτό θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί αλλά και πραγματικά χαρούμενοι τόσο για το “ταξίδι” το ίδιο όσο και για τον προορισμό.

Συναντήσαμε μία ομάδα όμορφων Ανθρώπων συνεπαρμένων από το ταξίδι και τον προορισμό. Συναντήσαμε ένα πλήρωμα με αρχηγό αλλά και χωρίς αρχηγό γιατί η ομάδα λειτουργούσε τόσο συλλογικά, παραμερίζοντας ο καθένας το «εγώ» του μέσα σε αυτή και προβάλλοντας το «εμείς», ώστε κάθε στιγμή όλοι και κανένας ήταν αρχηγός. Έτσι κατά τη γνώμη μου λειτουργεί μία ιδανική ομάδα.

Γι’ αυτό και το ταξίδι ήταν μαγικό! Όλα ήταν οργανωμένα άψογα. Παντού η γνώση της εμπειρίας τριάντα ετών είχε προβλέψει πριν από εμάς για εμάς τα πάντα, είχε κατασταλάξει σε έναν τρόπο οργάνωσης τόσο καθολικό που κάθε ημέρα του καρναβαλιού ήταν μία μοναδική εμπειρία. Οι καλλιτεχνικές στολές που φορούσαμε και μας χαρακτήριζαν ως μέλη του πληρώματος 94 μας έκαναν να νοιώθουμε μοναδικοί και περήφανοι που ανήκαμε εκεί. Η πλήξη και η ψυχική κόπωση απουσίαζε από παντού. Τριγύρω μας όλα πλημμυρισμένα από γλυκά καλωσορίσματα, ευγενικές συμπεριφορές, ζεστές επαφές, εκπλήξεις, ομαδικές χορογραφίες και τραγούδια που αποτελούν αποτυπώματα πλέον για το “πλήρωμά μας”.

Το τέλος του ταξιδιού ήρθε και μαζί και η κορύφωση με πολλά βραβεία που κατά τη γνώμη μου ήρθαν να ανταμείψουν -πέρα από την συγκλονιστική ιδέα-θέμα “REQUIEM” του πληρώματος 94 στο φετινό καρναβάλι- και την άψογη, ευφάνταστη και γεμάτη μεράκι εκτέλεσή του, όλο αυτό το ψυχικό δόσιμο, το ήθος και την επιμονή με την οποία εμπλούτισαν αυτή την προσπάθεια.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις