Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: OI BEST ΣΤΟ BEST, ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΒΡΑΒΕΙΑ «REQUIEM» ΚΑΙ «FIKIFIKI». ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: OI BEST ΣΤΟ BEST, ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ Σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Διαλέξτε «σχολή» μεταμφίεσης

Οι εντυπώσεις του κόσμου από τις πραγματικά φαντασμαγορικές και πλουραλιστικές καρναβαλικές παρελάσεις του σαββατοκύριακου, καταρχήν συμβαδίζουν με τα βραβεία που απένειμε ο Δήμος Πατρέων- αν κι εμείς λατρέψαμε και άλλα εμπνευσμένα πληρώματα που προφανώς αγνοήθηκαν. Ετσι, κυριάρχησε σε συγκομιδή διακρίσεων το «ευρωπαικό» και «τεατράλε» γκρουπ 94 «Requiem» όπως άλλωστε αναμενόταν, ενώ μαζί του κατέκτησε ισάριθμα βραβεία η πολύ χαρούμενη και δημιουργική ομάδα 106 «Fikifiki».

 

Συγκεκριμένα, το 94 «Requiem» με αρχηγό τον Πέτρο Ψωμά, που «άνοιξε» τις πομπές και πολυσυζητήθηκε, απέσπασε: 1o Καλλιτεχνικής Αμφίεσης, 1ο Παρουσίας Παρέλασης, 1ο Μικροκατασκευές δρόμου, 2ο Λάβαρου και Ειδικό Βραβείο Μακιγιάζ. Αντίθετα από το ύφος κεφάτης διασκέδασης με τρέξιμο και χορό που συνηθίζεται, αυτή η αρτίστικη συμμετοχή επέλεξε περπάτημα και στυλ παράστασης δρόμου, έτσι ώστε να παρατηρούμε όλοι τις υπέροχες λεπτομέρειες της vintage αμφίεσης σε εκρού- μαύρο και να συμβαδίζει το όλο κλίμα με το θέμα της μεταμφίεσης, δηλαδή την έννοια του εφήμερου. Η συμμετοχή αυτή αποδεικνύει αδιαμφισβήτητα πως τα καλλιτεχνικά θέματα λείπουν από το Πατρινό Καρναβάλι και ο κόσμος θέλει να τα απολαμβάνει ως θέαμα.

 

Το νεανικό γκρουπ 106 «Fikifiki» με επικεφαλής τους αδελφούς Ανδρέα και Μιχάλη Ασημακόπουλο κέρδισε: 1ο Κωμικής Αμφίεσης, 1ο Κωμικής Μάσκας, 1ο Λαβάρου, 2ο Κατασκευές Χειρός, 2ο Αυτοφωτιστείτε. Διέθετε στολή σε κίτρινο-κόκκινο, πελώριο, κυκλικό καπέλο με κίτρινα πλαστικά μπουκάλια και ένα εξαιρετικό προσωπείο παλιάτσου, που ειδικά στη νυχτερινή παρέλαση φωταγωγημένο καταχειροκροτήθηκε. Ηταν μια πρόταση που φαινόταν από μακριά στην παρέλαση.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΟΔΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

 

Η συμμετοχή Disaγκρι 222 με αρχηγό τον Αριστείδη Σταθόπουλο απέσπασε: 1ο Καλλιτεχνικού Αρματος, 3ο Καλλιτεχνικής Αμφίεσης, 2ο Παρουσίας Παρέλασης, 3ο Καλλιτεχνικής Μάσκας.

 

Το πλήρωμα 72 Zulu με επικεφαλής το Νικόλαο Σταματόπουλο, αποκόμισε 2ο Καλλιτεχνικής Αμφίεσης, 1ο Κατασκευές Χειρός και 1ο Λαβαροκατασκευής.

Το πλήρωμα 84 Pas Baiser του Αριστείδη Κακογιάννη πήρε 2ο Πρωτότυπης Αμφίεσης, 1Ο Καλλιτεχνικού Καπέλου, 1ο Αυτοφωτιστείτε.

Η ομάδα 88  «Γκαγκά» με αρχηγό το Νίκο Χατζησταύρου πήρε 1ο Καλλιτεχνικής Μάσκας, 2ο Μασκαράτας, 2ο Πρωτότυπου Καπέλου, 3ο Κατασκευών χειρός

 

 

Το γκρουπ 97 «Παρατηρητές ΓιαΣοκ» του Σταύρου Γκουρνέλου πήρε 1ο Σατιρικής Αμφίεσης, 1ο Σατιρικού Καπέλου και 1ο Σατιρικού Αρματος.

Το γκρουπ 90 «Variantes (Σκάκι)» με αρχηγό το Σπ. Κωνσταντινόπουλο απέσπασε 1o Mασκαράτας, 1ο Πρωτότυπου Καπέλου, 2 Πρωτότυπης Μάσκας.

Το πλήρωμα 160  «Κουκλοθέατρα» της Χρυσοθάλειας Μπονέλη κέρδισε 3ο Πρωτότυπης Αμφίεσης, 2ο Λαβαροκατασκευής, Ειδικό Βραβείο Μακιγιάζ.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Η ομάδα 39 «Βabylon» επικεφαλής το Δημήτρη Ράπτη κέρδισε 1ο Πρωτότυπης Αμφίεσης και 1ο Πρωτότυπης Μάσκας. Το γκρουπ 95 «Showfishticated» με αρχηγό το Στάθη Πολίτη πήρε 1o Κωμικού Καπέλου και 3ο Λαβάρου. Το πλήρωμα 40 «Ο καταρραμένος… όχι… ς και η καρναβαλοφτώχεια» της Πηνελόπης Αλιβιζάτου πήρε 1ο Σατιρικής Μάσκας και 2ο Σατιρικού Καπέλου. Το γκρουπ 33 «Στην πρίζα» του Νίκου Πραγιάννη κέρδισε 2ο Κωμικού Καπέλου, 3ο Λαβαροκατασκευής.  Το γκρουπ 73 «Ζωή ποδήλατο» του Αν. Οικονομόπουλου κέρδισε 2ο Σατιρικής Αμφίεσης, 3ο Κωμικού Καπέλου. Είχαμε πάντως και άλλες μεμονωμένες βραβεύσεις ανά κατηγορία (γκρουπ 15+31+183 «Φραγκόκοτες», 159 «Τον πούλο», 128 «Καθαρά Δευτέρα καθαρίζουμε» κ.α.).

ΠΟΙΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

 

Aτενίζοντας ένα καλοστημένο σύνολο παρέλασης ως θεατής, συχνά επιλέγεις συντροφιές μασκαράδων με πολλά και διαφoρετικά κριτήρια. Μπορεί να σε συγκινήσει μια κλασική, καλοραμμένη αποκριάτικη στολή, μέχρι κάτι που παράγει θέαμα χρωμάτων ή κάτι που θεωρείς νεωτεριστικό και πρωτόγνωρο ή απλά σου μεταδίδει κέφι. Στο πλαίσιο αυτό θα λέγαμε πως ξεχωρίσαμε τους «Κ-Απάτσι» (γκρουπ 148) που πραγματικά «έγραφαν» άκρως πληθωρικά στο δρόμο αλλά και δυο γκρουπ που φάνταζαν πολύ μοντέρνα όπως «Fishιολάτρες» (γκρουπ 170) με τα σιέλ ζακάρ και τις γυάλες στο κεφάλι και ασυζητητί τις Karagounes (γκρουπ 120) που έφερε το boho style αλλά και το greek chic στο πατρινό Καρναβάλι. Οι καπελιέρες στα κεφάλια του πάντα φροντισμένου γκρουπ 135 «Memories» , τα κοστούμια στους «Ψηλότατους» (γκρουπ 60) αλλά και δυο πολύ «ποπ» παρέες με μεγάλες πλατφόρμες-μπαράκια, δηλαδή αυτές των 128 με τις ροζ καθαρίστριες και 62 με τα εμπριμέ κοστούμια, τα αυτοκινητάκια στα μαλλιά και το διόροφο λεωφορείο μας «έμειναν». Και του χρόνου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View